Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Dükkansız Kalan Sanayi Esnafları İçin Yeniden Talep Toplanacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dükkansız Kalan Sanayi Esnafları İçin Yeniden Talep Toplanacak
Türkiye’de TOKİ tarafından yapılan en büyük proje olan Aksaray yeni sanayi projesinde tüm tartışmalara rağmen sona gelindi. Bu ayın 15’inden sonra anahtar teslimlerinin başlayacağı öğrenilirken çeşitli sebeplerle bu alandan dükkan alamayanlar için de TOKİ ile çalışmaların sürdürüldüğü ve yakın zamanda ek projenin detaylarının ortaya çıkacağı ve talep toplama işleminin başlayacağı öğrenildi.

Türkiye’de TOKİ tarafından gerçekleştirilen en büyük sanayi projesinde sona gelindi. Yapımı tamamlanan işyerleriyle alakalı olarak Aksaray belediyesinin tespit ettiği eksiklikler nedeniyle ön alımının gerçekleşmesinin Ekim ayı ortasına ertelendiği ve 15 Ekim tarihinden itibaren hak sahiplerine bin 620 işyerinin teslim edilmeye başlayacağı öğrenildi. 100,200,300,400 ve 500 metrekare büyüklüğündeki dükkanlarda çalışanlar ve işletmeler için tüm eksiklerin tamamlanmasının ardından bloklar halinde 50 veya 100’erli gruplar halinde teslimlerin 15 Ekimden sonra başlayacağı ve mevcut sanayide kalan yerlerden de kısa sürede taşınma işlemlerinin başlaması bekleniyor. Yeni sanayinin giriş kısmı için de karayolları müdürlüğü ile yapılan çalışmalar sonucu sanayi girişi için Adana karayolu üzerinde yapılan genişletme ve kavşak çalışmalarında da sona gelindiği görüldü. Yeni sanayi için ana giriş olarak Yavuz Sultan Selim mahallesinden Organize Sanayi Bölgesine giden ve şimdilerde genişletme çalışmalarının yapıldığı yolun belirlendiği ve bu yolda da çalışmaların kısa sürede tamamlanacağı öğrenildi.

Dükkan Alamayan Esnaflar da Mağdur Edilemeyecek

Geçmiş dönemde başlayan projede kooperatife üye olarak katılmayan veya daha sonrasında işyeri açarak o dönemki haklardan faydalanamayan çok sayıda esnafın da mağdur edilmeyeceğini belirten Aksaray Belediye başkanı Evren Dinçer esnaflara ek bir proje müjdesi verdi. Yapımı tamamlanan sanayi sitesi içerisinde ayrılan son alanın dükkan sahibi olamayan esnaflar için yapılması için TOKİ ile gerekli görüşmelerin yapıldığını ve TOKİ’nin yeni alanın maliyeti konusunda hazırlıklarını devam ettirdiğini ve hesaplamaların ardından o alanda da talep toplama işleminin Esnaf odaları tarafından başlatılacağını söyledi. Bilindiği üzere geçmiş dönemde yapılan talep toplama çalışmalarına daha düşük maliyetlerle dükkan sözü veren bir kooperatife üye olan bir çok esnaf katılmamış kooperatifin şimdiye kadar bir çalışma yapamaması nedeniylede bu esnaflar dükkansız kalmışlardı.

“Eski Sanayi İle İlgili Karar Hak Sahiplerine Ait”

Yeni sanayinin yeni alanına taşınmasının ardından boşalacak olan akıbeti en çok merak edilen yer olan eski sanayi sitesinde boşaltım işleminin ardından kentsel dönüşüm çalışmalarının yapılacağı ve bu alanın tamamen yıkılacağı ve ardından da 18 uygulaması ile yerleşim yeri olarak hazırlanacağı ve şu andaki hak sahiplerinin kendi kararları ile bu alanları kullanacakları ve burada belediyenin herhangi bir müdahalesinin olmayacağı öğrenildi. (Haber:E.B)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 5
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 3
    ÜZGÜN
  • 5
    KIZGIN
Aksaray’ın 50 Yıllık Sorunu ÇözüldüÖnceki Haber

Aksaray’ın 50 Yıllık Sorunu Çözüldü

Yeni Hastane Faaliyete GeçtiSonraki Haber

Yeni Hastane Faaliyete Geçti

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar