Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Yaz Gelmeden Bıktırdılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaz Gelmeden Bıktırdılar
Yaz aylarında sayıları artan motosiklet ve elektrikli bisikletlerin trafik akışındaki kuralsızlıkları ve mahalle aralarında yaptıkları gürültü araç sahipleri kadar diğer vatandaşları da çileden çıkartıyor.

Düşük gelire sahip olan vatandaşların çoğunlukla tercih ettiği motosiklet ve elektrikli bisikletlerin amaçları dışında kullanılması Aksaray’da araç sahipleri kadar yayaları da çileden çıkartmaya başladı. Aksaray’ın birçok noktasında toplu olarak hareket eden motosikletlerin aynı cadde ve sokaklarda sürekli ring halinde olmaları ile çıkarttıkları gürültüler çevre sakinlerinin tepkilerine neden olurken trafik akışı içerisindeki kuralsızlıklar da sürücüleri çileden çıkartıyor.

Kış ayı boyunca trafikteki kuryelerin kuralsızlıkları ile uğraştıklarını belirten sürücüler iki tekerlekli araçları kullananların çok büyük bölümünün trafik kuralları konusunda umursamaz tavırda olduklarını ve birçoğunun da bu araçların kullanımı konusunda yeterli belgelere sahip olmadıklarını söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray trafiği merkezde artık tartışılmaz bir sorun haline gelmişken mahalle araları ve ana arterlerde de motosiklet sürücüleri sorun olmaya başladı. İşine gitmek için kurallara göre bu araçları kullanan kişilerin sayısı gerçekten azaldı. Havaların ısınmasıyla trafikte kural tanımayan kuryelere elektrikli bisikletleri ve motosikletleri gezi aracı olarak gören ve tüm kuralsızlıkları kurak kabul eden kişiler de eklendi. Çoğunlukla ara sokaklarda neredeyse hiçbir kurala uymayan bu araçlar nedeniyle yayaların can güvenliği tehlikeye girerken diğer araçların da kaza riskleri artıyor.

Çoğu çocuk yaşta olan sürücüler akşam saatlerinde ara sokaklardaki insanlarda huzur bırakmadı. Bu araç sürücülerinin artık trafikten temizlenmesi çocuk yaştaki kişilere elektrikli bisikletler dahil motosiklet tarzı araçların verilmemesi gerekiyor. Meydana gelen kazlarda motosiklet veya elektrikli bisiklet kullanan kişilerin yaralanma ve ölüm riskleri çok fazla” derken vatandaşlar da gürültüden şikâyetçi olduklarını söyleyerek; “Her yaz ayının geleneği olarak yine koloniler halinde ara sokaklarda yüksek gürültülü motosikletler gezmeye başladı. 5-6 veya daha fazla sayıda motosiklet ile gece geç saatlere kadar sokak aralarında magandalık yapan bu kişiler nedeniyle her yaz döneminde huzursuz oluyoruz. Evimizde bunların çıkarttıkları gürültüleri dinlemek zorunda değiliz. Evladını seven eline bir motosiklet verip sokağa salmasın” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Faciaya DavetiyeÖnceki Haber

Faciaya Davetiye

Salon Kiralarında Sınırlar Kaldırıldı Düğün Yapacaklar İsyandaSonraki Haber

Salon Kiralarında Sınırlar Kaldırıldı Dü...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar