Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Faciaya Davetiye

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Faciaya Davetiye
İnşaat sezonunun açılmasıyla mahalle aralarında yoğunlaşan hafriyat kamyonları ile beton mikserlerinin aşırı hızları halkı tedirgin ediyor.

Yaz ayının gelmesi ve inşaat alanlarındaki çalışmaların artması ile kent merkezinde sayıları artan hafriyat kamyonları ile beton taşıyan mikserlerin aşırı hızı faciaya davetiye çıkartıyor. Özellikle inşaat alanlarına beton taşıyan mikserlerin aşırı yükleri nedeniyle yollara döktüğü harç sorunları çözülemezken inşaat alanlarına yetişmek için sokak aralarında ve kavşaklarda yaptıkları aşırı hız Aksaraylıları tedirgin etmeye başladı. Yüksek tonajları nedeniyle virajlarda devrilme riski olan bu araçların yükleri nedeniyle durma konusunda da sıkıntılı olduğunu belirten vatandaşlar; “Aksaray’da devam eden ve bahar dönemi ile başlayan inşaat alanlarında çalışmalara malzeme taşıyan veya beton dökmek için gelen kamyonların hızları ve kontrolsüz hareketleri bizleri tedirgin ediyor. Atatürk Bulvar başta olmak üzere birçok noktada kısıtlama olmaksızın günün her saatinde trafiğin içerisinde olan bu araçlar için tonaj kontrolü veya hız sınırı yok. Bu araçlar istedikleri yüklerle istedikleri sokak aralarında kendi uygun gördükleri hızlarla devam ediyorlar. Bu araçlar nedeniyle oluşabilecek kazalarda bir kişinin bile burnu kanasa bu sorumluluk herkesin üzerinde kalır. Aksaray gibi ağır vasıtaların istedikleri saatte istedikleri cadde ve sokaklara girip çıkabildiği bir yer var mı? bunu merak ediyoruz.

Bu beton mikserlerinin yollara döktükleri betonlar ve hızları konusunda facia yaşanmadan tedbir alınmalı” uyarısında bulunurken inşaat alanlarında hafriyat taşıyan kamyonların yükleri konusunda da denetimlerin yapılması gerektiğini söyleyen vatandaşlar; “Aksaray’daki kazı alanlarından hafriyat taşıyan veya yıkılan binalardan hafriyat çeken kamyonların tonajları konusunda kimler denetim yapacak. Bu ilde yollar bir türlü düzen tutmuyor. Yeni yapılan bir yol çok kısa sürede bozuluyor. Bunun en büyük nedenleri arasında ağır yüklü kamyon veya TIR araçlarının bu yolları sürekli olarak kullanıyor olması yer alıyor. Yani birileri Aksaraylılara hizmet için yol yaparken birileri de bu yolları daha fazla gelir elde etmek adında bozuyor. Şehir merkezine giren bu araçlarla ilgili tonaj kontrollerinin çok daha sıkı yapılmasını istiyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Aksaraylılar; “Satıldıysa Beklemeyelim”Önceki Haber

Aksaraylılar; “Satıldıysa Beklemeyelim”

Yaz Gelmeden BıktırdılarSonraki Haber

Yaz Gelmeden Bıktırdılar

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar