Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Yaya Geçitleri Hariç Her Yerdeler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaya Geçitleri Hariç Her Yerdeler
Aksaray genelinde trafik denetimleri aralıksız sürerken yayaların yaya geçitleri dışındaki tüm yollarda kontrolsüz olarak yola inmeleri kaza riskini artırırken kazalara da davetiye çıkartıyor.

Bundan 3 sene önce yayalara öncelikli geçiş hakkı sağlamak için ülke genelinde sıkı denetimler ile uygulamaya konulan geçiş önceliği hakkı konusunda konuşan sürücüler denetim ve cezaların sadece otomobiller üzerinde yapılmasının haksızlık olduğunu söylediler.

Özellikle yaya geçiş noktalarının çok az yaya tarafından kullanılmasına rağmen yol ortasında olan yayaların görmezden gelinmesini anlamadıklarını belirten sürücüler açıklamalarında; “Aksaray’ın birçok yerinde yaya geçiş noktaları oluşturuldu. Bazı yayalar geçiş için bu noktaları tercih ederken birçok yaya geçiş için canlarının istediği noktayı kullanıyorlar. Denetimler çoğunlukla motorlu araçlar üzerinde yapıldığından bu yayaları herkes görmezden geliyor. Trafik ışıklarının olduğu yerlerde kendilerine kırmızı yanmasına rağmen yola inen yayalar araç sürücüleri ile tartışıp çoğu zamanda şikâyetçi oluyorlar. Aksaray’ın en kalabalık yerlerinden olan Ebulfez Elçibey Caddesi, Ankara Caddesi, Eski Sanayi Caddesi ve EFOR kavşağında yaya geçiş noktalarının dışında yolların tamamı yayalar tarafından işgal edilmesine rağmen yayaların yarısında fazlası da yolun her noktasında trafiğin içerisine giriyorlar. Bu durum kaza riskini arttırdığı kadar trafikte de sorun yaratıyor. Bizim ülkemizde neden akla trafik ve kontrol denildiğinde hep araçlar geliyor? Geçme hakları yokken yola inen ve trafik akışında risk oluşturmasına rağmen bu yayalar neden her zaman görmezden geliniyor. Ankara caddesinde denetim var ama yayalara yok, AFOR kavşağında denetim var ama yayalara yok. Işıklı kavşaklarda yola inen ve araç sürücüleri ile kavga etmeye çalışan yayalara da bir yaptırım yok. Artık yaya geçiş önceliği olduğu kadar yayaların inemeyecekleri yollar konusunda da onlarla ilgili denetim yapılmasını istiyoruz” dediler.  (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Halk Tasarruf Tedbirlerini Yetersiz BulduÖnceki Haber

Halk Tasarruf Tedbirlerini Yetersiz Buld...

SGK Müdürü Akgün “Kayıt Dışı İstihdamla Mücadelemiz Sürüyor”Sonraki Haber

SGK Müdürü Akgün “Kayıt Dışı İstihdamla...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar