Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Vatandaşlarda Kurbanlık İsyanı“İbadeti Bile Fırsata Çeviriyorlar”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vatandaşlarda Kurbanlık İsyanı“İbadeti Bile Fırsata Çeviriyorlar”
Kurban bayramı için kurbanlık arayışına giren vatandaşlar duydukları fiyatlar karşısında şaşkınlık yaşadıklarını söyleyerek fiyatlar konusunda “Kurban ibadeti bile birilerinin fırsat kapısı olmuş” ifadesini kullandılar.

Ramazan ayının geride kalması ile kurban hazırlıklarına başlayan vatandaşlar şimdiden köy ve kasabalarda mandıraları gezmeye başladılar. Kurbanlık için büyük baş terci edecek vatandaşlar duydukları fiyatlar karşısında şaşkınlıklarını gizlemezken aşırı fiyatların tek sebebinin enflasyon olmadığını belirttiler.

Kurbanlık fiyatları konusunda konuşan Aksaraylılar; “Her yıl kurban dönemi fiyatlar artmaya başlıyor. Bizim ülkemizde her şeyde olduğu gibi ibadet konusunda da fırsatçılık hemen ortaya çıkıyor. Ne yazık ki kolonya lazım olsa kolonya bulunamıyor, Kurban yaklaşınca et fiyatları tavan yapıp hayvan fiyatları yükseltiliyor, Ramazan gelince gıda ürünlerinde fiyatlar hiç yerinde durmuyor. Bizim ülkemizde yaptırımı ve cezası olmadığından insanlar dillerinin döndüğü rakamları çok kolay şekilde isteyebiliyor. Kurban her şeyden önce bir ibadet. Allah rızası için kesilen kurbanlıklar ile ibadet yerine getirilirken kesilen kurbanlar ile et alma durumları olmayan ihtiyaç sahiplerinin de sofralarına da kurban etleri katık oluyor. Her yıl kurbanlık için belli yerleri ortaklarımızla gezeriz. Bu ortakların hepsinin rızası ile kurbanlığımızı seçip bayramda dini vecibeler ile kurbanımızı keseriz. Allah kabul etsin inşallah. Ancak son dönemde kurban birileri tarafından fırsat kapısı olmaya başladı. Elbette bu kurbanlıklara bakmak, beslemek zahmetli bir iş. Ancak ne yazık ki bu iş ticaretin de ötesine geçmeye başladı. Bu sene ortalama kurban hissesi için büyükbaş için kişi başı hisse bedelinin 20 ile 25 bin TL aralığında olacağı söyleniyor. Hangi mandıraya gidilse oradakiler kaç kişi olduğumuzu sorup normalde 60-70 bin liraya satabilecekleri hayvanları 100 bin lira üzerinden vermeye çalışıyorlar.Bu yılki ekonomik süreç ortada. İnsanlar ay sonunu getiremezken istenilen rakamların hayatın gerçekliğiyle bir bağı yok. Şu anda et kasaplarda 500 liraya satılırken bazı besiciler neredeyse canlı hayvanın kilosuna bu rakamları istemeye başladılar. Hangi mandıraya varsak hemen şimdi kestirsem şu kadar kilo geliyor deyip kendi belirledikleri kesim fiyatlarını söyleyerek hesap içerisine giriyorlar. 300 Kilo gelmeyecek hayvanlara 400 kilonun üzerinde diyerek yemin eden kişiler kesim fiyatlarının da 400 liralara çıkacağını iddia ediyorlar. Bunu araştırdığımızda ise kesim fiyatlarının 380 liradan 330 lira seviyelerine kadar gerilediğini öğreniyoruz. Bu işi bilenler düşüşün devam edebileceğini de söylüyorlar. İbadet zamanında bile yeminlerle milleti kandırıp fırsatçılık yapanlar elbette kendilerine göre haklı ancak bu sene birçok kişinin bu fırsatçılık nedeniyle kurban ibadetini yerine getiremeyeceğini düşünüyoruz” derken Kurbanlık satışı yapan besicilerde bakım zorluğu ve kurbanlık hayvanların fiyatlarının normal besi malı gibi değerlendirilemeyeceğini söylediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Magandalık Cezasız KalmayacakÖnceki Haber

Magandalık Cezasız Kalmayacak

Yatırım Tuzağına DüşmeyinSonraki Haber

Yatırım Tuzağına Düşmeyin

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar