Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Vadiye Ziyaretçi Akını

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vadiye Ziyaretçi Akını
Türkiye’nin en önemli turizm noktalarından birisi olan Ihlara vadisi bayram tatili sürecinde yerli ve yabancı turist akınına uğradı.

Turizm konusunda elindeki tarihi ve doğal güzellikleri kullanamayan illerden bir tanesi olan Aksaray’da son yıllarda başlatılan turizm hamlesi için somut adımlar beklenirken Türkiye’nin en önemli turizm noktalarından birisi olan ve yılda yüz binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Ihlara vadisi bu bayramda da ziyaretçi akınına uğradı.

9 Gün süren bayram tatilini Kapadokya bölgesinde geçirmek isteyen binlerce yerli turist ile yurt dışından turlarla gelen yabancı turistler vadiyi doldururken il merkezinden günü birlik ziyaret için bölgeye giden Aksaraylıların da eklenmesiyle bölgede insan seli oluştu. Selime Katedrali ve vadi ziyaretini yapan yerli ve yabancı turistlerin konaklama yapmadan Aksaray’da ayrılmaları Aksaray turizminin içerisinde olduğu durumu özetlerken vadi içesindeki ve sonundaki bazı tesislerin uyguladıkları fiyat tarifeleri ile vatandaşlara uyguladıkları tavırlar yine şikâyet konusu oldu.

Özellikle çözülemeyen otopark sorunu ve fiyat belirsizliği konusunda konuşan yerli turistler açıklamalarında; “Kapadokya bölgesinin gezilebilecek noktaları arasında Ihlara vadisi de var. Burayı hep duyuyor ve gelmek istiyorduk Bu sene nasip oldu. Nevşehir’e giderken uğradık ve tarihi güzellikleri dışında doğa sporu olarak da uygun bir alan olduğunu gördük. Bu bölgedeki ulaşım sorununa ek olarak vadiye inişte çözülmesi gereken sorunlar var. Bölgedeki otopark sorunu ve bölgede ticaret yapmaya çalışan işletme sahiplerinin ve çalışanlarının tavırları bu bölgenin turizme ne kadar uzak olduğunu ortaya koyuyor. Bu konuda aslında çok da şaşırmadık. İnternetten yaptığımız araştırmalarda bölgeye gelen diğer vatandaşların bu konudan şikâyetçi olduklarını görmüştük.

Vadi sonunda satılan bazı ürünlerin fiyatları neredeyse deniz kenarındaki illerle yarışıyor. Otopark başlı başına sorun. Bu otoparklar neden işletilmez bunu anlayamıyoruz. Burada duran değnekçi tarzında bir kişinin dediği rakam uygulanıyor. Biz buradan günübirlik gelip geçerken uğradık. Ama bu potansiyel Aksaray için çok büyük bir kazanım olabilir. Vadi kadar önemli çok güzel doğal ve tarihi alanları olduğunu bu bölgeye gelince ve bölge halkıyla konuşunca öğrendik. Turizm konusunda Aksaray’ın da artık rekabete girmesi gerekiyor. Ama bunun için en çok turist çeken alan olan Ihlara vadisindeki esnafları bir eğitimden geçirmeleri gerekiyor” derken yerel olarak vadiye giden Aksaraylılar da yaptıkları açıklamalarda; “Bayram tatilinin bir gününü de aile olarak kendimize ayırdık. Merkezden Selime, Ihlara, Helvadere beldelerini ziyaret ederek tekrar eve döneceğiz. Buraya neredeyse her dönem geliyoruz. Dönem, dönem burayı ziyaret eden yerli turistlerle sohbet şansımız oluyor. Bizler burayı ziyaret edenleri burada konaklatamadığımız sürece buraya gelen turistlerin bölgedeki hep şikâyet edilen otoparkçılar ile vadi sonundaki birkaç lokanta dışında kimseye bir faydası olmaz. Vadiye giriş için ödenen afaki rakamların bile bir kuruşu Aksaray’da kalmıyor. Her zaman turizm alanlarımız ile guru duyuyor ve anlatıyoruz ama turizm konusunda yıllardır istediğimiz yere gelemedik” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaraylılar “Düğün Salonu İstiyoruz”Önceki Haber

Aksaraylılar “Düğün Salonu İstiyoruz”

Tedbirler İşe YaradıSonraki Haber

Tedbirler İşe Yaradı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar