Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Tedbirler İşe Yaradı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tedbirler İşe Yaradı
9 Günlük bayram tatili süresince teyakkuzda olan Aksaray il emniyet müdürlüğü ile il jandarma komutanlığının aldığı sıkı trafik tedbirleri sayesinde trafik terörü önlenirken Aksaray tarihindeki en az kaza istatistiğinin kayıtlara geçtiği bayram yaşandı.

Türkiye’nin en önemli kavşak noktalarından olan ve gün içerisinde binlerce aracın geçiş yaptığı Aksaray’da her bayram dönemi yaşanan ölümlü trafik kazaları alınan sıkı tedbirler sayesinde önlendi.

Aksaray il emniyet müdürlüğü trafik tescil ve denetleme şubesi, bölge trafik ekipleri ile il jandarma komutanlığı bünyesinde görev yapan jandarma trafik ekiplerinin bölgelerinde 9 gün süreyle uyguladığı sıkı tedbirler sayesinde binlerce araç kontrol edilirken sürücüler emniyet kemeri, hız ihlali, hatalı sollama, seyir halinde cep telefonu kullanımı ve dinlenme konusunda uyarıldılar.Aksaray sınırları içerisinde tüm birimlerin kendi bölgelerinde 9 gün süreyle görevlerini başarı ile yapmaları sayesinde Aksaray sınırları içerisinde trafik kaza istatistikleri en düşük seviyede kayıtlara işlendi. Bayram tatilinin başladığı Cuma günü Batı illerinden Doğu illerine başlayan yoğunluğa ek olarak Kuzey yönünden Güney illerine bayram tatilini geçirmek için harekete eden vatandaşların kesişme noktası olan Aksaray’da bölge trafik ekiplerine merkez trafik tescil ekiplerinin de destek vermesi sayesinde trafik akıcı olarak sağlanırken denetimler sayesinde sürücülerin kural ihlallerine müsaade edilmedi. Aynı süreçte köy ve kasaba yollarında merkez yönünde yoğunlaşan trafiği kontrol altında tutan trafik jandarmalarının denetimleri de kazaların önlenmesine büyük katkı sağladı. Bayram süresince devam eden denetimlere ek olarak bayram dönüşü olan Cumartesi günü özellikle ters yönde yoğunlaşan trafiği ve trafik kazaların en fazla yaşandığı bölgeleri iyi analiz eden ekipler bu bölgelerde aldıkları tedbir ve yaptıkları denetimler ile Aksaray sınırları içerisinde bayram süresince kaza verilerini sıfırlama noktasına getirdiler. Bayram tatili dönüşü için memleketlerinden yaşadıkları şehirlere tekrar dönen vatandaşlar yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’da bayram öncesinde de trafik akışını durdurmayacak şekilde denetimler yapılıyordu ve trafik gerçekten çok sorunsuz ilerliyordu. Polis ekipleri gerçekten bu işte çok başarılı bir süreç yönetiyorlar. İl merkezinden geçmek zorunda kalmamıza rağmen trafik akıcı ve risk en aza indirilmiş. Bayram sonrasında da aynı denetimler sürüyor. Her bayram gelip geçtiğimiz Aksaray Türkiye’de bu işi en başarılı yapan illerden birisi. Aksaray’da bu tedbirleri alan yetkililer başta olmak üzere tüm polis ve jandarma teşkilatına teşekkür ediyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vadiye Ziyaretçi AkınıÖnceki Haber

Vadiye Ziyaretçi Akını

MHP Sağlık Beldesi İçin Olağanüstü İtirazda BulunacakSonraki Haber

MHP Sağlık Beldesi İçin Olağanüstü İtira...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar