Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Ülke Ortalamasından Daha Genç Nüfusa Sahibiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ülke Ortalamasından Daha Genç Nüfusa Sahibiz
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) illerdeki yaşlı nüfus oranlarını açıkladı. TÜİK verilerine göre Aksaray nüfusunun ortalama yüzde 10’luk bölümü 65 yaş ve üzeri vatandaşlar oluşturuyor.

Kısa adı TÜİK olan Türkiye İstatistik Kurumu Türkiye geneli yaşlılık oranını açıkladı. TÜİK verilerine göre ülke nüfusundaki 65 yaş ve üzeri vatandaşların nüfusa oranlarının değerlendirildiği haritada Aksaray nüfusunun yüzde 10’luk kısmını 65 yaş ve üzeri hemşerilerimiz oluşturuyor. TÜİK’in açıkladığı haritada Karadeniz ve Ege bölgeleri yaşlı nüfusu bakımından en yaşlı iller olurken Güneydoğu Anadolu’da yer alan iller ise yaşlı nüfusunun en az olduğu iller arasında yer aldı.

TR 71 bölgesinde yer alan Aksaray,Niğde,Nevşehir,Kırşehir ve Kırıkkale illeri arasında da yaşlı nüfusa en az sahip olan il Aksaray oldu.

TÜİK’in adrese dayalı olarak hazırladığı verilere göre gelecek 4 yılda da ülke nüfusunda yaşlı oranı artarken Aksaray’da 65 yaş üzeri vatandaşların nüfustaki oranlarının yüzde 10 seviyesinde kalacağı tahmin ediliyor.

TÜİK verileri, hızla artan nüfusun daha fazla gençlerden oluştuğu Aksaray’da istihdam sorununun ileriki yıllarda sıkıntı yaratacağını ortaya çıkartırken, özellikle organize sanayi bölgesinin daha da büyütülerek gelecekteki genç nüfusun işsizlik sorunu için şimdiden harekete geçmeleri için uyarı niteliğinde.

Büyüklerimiz her zaman bizlerin baş tacıdır diyen Aksaraylılar ise, “Nüfustaki yaşlılık oranını doğru okumak gerekiyorsa ilerleyen yıllar için Aksaray’ın artan nüfusunu gençler oluşturacak. Genç nüfusun sayısının fazlalığı avantaj. Ancak bu avantaj eğitim,istihdam gibi sorunlar çözülmediği zaman dezavantaja döner. İlimiz konumu itibariyle bir çok ilden daha avantajlı gibi görülse de şimdiye kadar bu konum avantajımızı lehimize çeviremedik. Bu konumla şimdiye kadar Aksaray’a yatırımların en az iki katı olması gerekiyordu. Ancak bundan sonraki süreçte doğru planlama ile OSB’deki fabrikaların kapasitelerinin arttırılması ve yatırım için alınıp halen boş olan yerlerinde mazeretsiz olarak verilen yatırımcılardan alınarak hemen yatırım yapacak olanlara verilmesi gerekiyor. Çünkü ikinci OSB bölgesinden yer bekleyen bir sürü yatırımcı olmasına karşılık OSB içerisinde de boş olan yerleri görüyoruz. Daha fazla yatırım yapılarak yaşlanan Türkiye nüfusu içerisinde Aksaray ülkenin parlayan yıldızı olmalı” dediler. (Haber:E:B)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İkinci El Otoda Fırsatçılara Gün DoğduÖnceki Haber

İkinci El Otoda Fırsatçılara Gün Doğdu

Yok Olsunlar Diye mi Bekliyoruz ?Sonraki Haber

Yok Olsunlar Diye mi Bekliyoruz ?

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar