Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

İkinci El Otoda Fırsatçılara Gün Doğdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İkinci El Otoda Fırsatçılara Gün Doğdu
Geçtiğimiz yıl ortasından itibaren ikinci el otomobil fiyatlarında yaşanan artış bir çok kişinin haksız kazanç sağlamasına neden olurken ikinci el otoya getirilen taksit kolaylığı düzenlemesi şimdiden bir çok fırsatçının iştahını kabarttı.

Sıfır kilometre araçların yeniden bayilerde yerlerini alması ve uygun taksit avantajları vatandaşları yeniden sıfır kilometre araçlara yönlendirince geçen yıl altın dönemini yaşayan ikinci el araç sektörü sıkıntıya girmişti. Ancak son yapılan düzenleme ile ikinci el araçlara da taksit imkanı getiriliyor. Yapılan düzenlemede araç fiyatına göre taksit uygulanacak. 120 Bin liralık bir araç alan vatandaş 60 aya kadar taksit imkanından yararlanırken araç fiyatı artıkça taksit sayısı da azalacak.

İkinci el sektöründeki taksit uygulamasının yeniden piyasayı canlandıracağını belirten galericiler ise uygulama ile beraber sektörün çok sıkı denetim altına alınması gerektiğini söyleyerek yaptıkları açıklamada; “Son yıllarda emlak ve otomotiv gibi işleri yapmak için bir belge veya dükkana ihtiyaç kalmadı. Ellerinde parası olanlar veya emekli olanlar istedikleri gibi bu işi yapabiliyorlar. Bunlara da kimse dur demiyor. Bu kişiler nedeniyle geçen sene otomotiv sektörü ikinci elde tavan yaptı. Yani bu kişiler topladıkları veya toplattıkları araçlar ile piyasayı tamamen bozdular. Kış ayı ile birlikte fiyatlar normale dönmese de biraz düşüş gösterdi. Ancak sıfır kilometre araçların yeninden piyasaya girmesi ve uygun kredi imkanları ikinci eli olumsuz olarak etkiledi. Son açıklamalara göre ikinci ele de taksit imkanı geliyormuş. Detayları konusunda bilgimiz yok. Muhtemelen bankalardan kullandırılacak krediler konusunda bir kolaylık sağlanacak. Yapılan bu düzenleme mutlaka piyasayı olumlu yönde etkileyecek. İlerleyen günlerde düzenlemenin detayları konusunda da bir açıklama yapılacaktır.

İkinci el oto sektörünün çok sıkı denetim altında tutulması gerekiyor. Elinde yetki belgesi olmadan bu işi yapmaya çalışanların temizlenmesi şart. Bu kişiler piyasayı bozdukları gibi ciddi mağduriyetlere de neden oluyorlar. Geçen sene araçların bu kadar pahalanmasının nedeni de bunlar. Şimdi ikinci eli canlandıracak bu taksit imkanı bu kişiler tarafından fırsata çevrilmemeli. Yani taksit var diye araçlar üzerine zam yapılmaya kalkılırsa inşaat sektörünün düştüğü duruma bizler düşeriz” derken vatandaşlarda açıklamalarında fırsatçılıktan dert yanarak; “Son dönemde her yerde her işte olduğu gibi otomobil sektörü de fırsatçıların eline geçti. Geçen sene 20 bin liralık araçlar bunlar yüzünden 50 bin liraları gördü. Kış ayı ile fiyatlar düşerken şimdi de taksit avantajı deniyor. Bizler yapılan hiçbir indirim ve düzenlemenin son alıcılara ulaştığını düşünmüyoruz. Bu nedenle bir anlamı yok. Yine birileri taksit var, uygun kredi diyerek araç fiyatlarına zam yapma yolunu seçecek. Yani yine fırsatçılar ceplerini dolduracak” dediler. (Haber:E.B)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 8
    KIZGIN
Baharın Müjdeleyişi Nevruz Kutlu OlsunÖnceki Haber

Baharın Müjdeleyişi Nevruz Kutlu Olsun

Ülke Ortalamasından Daha Genç Nüfusa SahibizSonraki Haber

Ülke Ortalamasından Daha Genç Nüfusa Sah...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar