Reklamı Geç
Aksaray Belediyesi
sabancı
Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

TÜİK “Süt Üretimi Arttı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TÜİK “Süt Üretimi Arttı”
Türkiye istatistik kurumu (TÜİK) süt üretimi ile ilgili verilerini açıkladı. TÜİK verilerine göre süt üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,3 oranında arttı.

Kısa adı TÜİK olan Türkiye İstatistik Kurumu süt üretim verilerini açıkladı. Yaşanan kuraklık ve sürekli olarak arttırılan yem fiyatları karşısında üretimin düşmesinin beklendiği süt sektöründe TÜİK verilerine göre geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,3 artış yaşanırken Nisan ayı verilerine göre ise yüzde 3 artış oldu.

Nüfusunun yüzde 80’lik bölümünün tarım ve hayvancılık ile geçimini sağladığı Aksaray’da TÜİK verilerini değerlendiren çiftçiler ise rakamların çok iyimser olduğunu belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray genelinde çalışan bir çok mandıra da arkadaşlarımız ya kapasite azalttı ya da tamamen kapattı. Süt ve et üretmeye çalışan çiftçiler perişan durumda. Yem fiyatları konusunda herkes kör ve sağır taklidi yapıyor. Çiftçiler 4 yem fabrikasının kölesi oldu. Tüm emeğimizi onlara verdiğimiz halde borcumuz da sürekli artıyor. Her fırsatta sürekli olarak yeme zam yapanlara müdahale etmesi gerekenler hiçbir şey yapmıyor. TÜİK rakamları gerçekten çok iyimser. Millet hayvancılığı bırakırken süt üretiminin artış göstermesi beklenmedik bir veri. Bu sene kuraklık nedeniyle de arpa ve saman fiyatlarının durumu da ortada. Ne süt üretimi yapan ne de besi hayvancılığı yapan çiftçiler bu yükün altından kalkamaz. Yem firmalarının kontrol altına alınması ve yem fiyatlarının bir an önce aşağıya çekilmesi gerekiyor. Son gelinen bu noktada kimsenin artık üretim yapacak gücü kalmadı. Süte 10 kuruş zam geldiği akşam yeme 10 lira zam geliyor. Fırsatçılık konusunda denetim yapanlar nedense yem firmalarının kapılarına geldiği zaman buraları denetlemiyor. Bir inek günde kaç kilo yer kaç kilo süt verir bunu hesaplasınlar sonra da bize bir çözüm önerisi versinler. Bu mandıralar tamamen kapandığı zaman alınacak tedbir kimseye bir fayda sağlamaz. Artık yeter üreticinin üzerinden çok zengin oldular ama üreticinin de dayanacak gücü kalmadı. Süt üretiminin de bu şartlarda artış göstermesi de mümkün değil” dediler. (Haber:E.B)

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aşıya Duyarsız İller ArasındayızÖnceki Haber

Aşıya Duyarsız İller Arasındayız

Salon Kiraları İsyan EttiriyorSonraki Haber

Salon Kiraları İsyan Ettiriyor

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar