Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Trafik Canavarını Durdurmak İçin Tam Kadro Sahaya İndiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trafik Canavarını Durdurmak İçin Tam Kadro Sahaya İndiler
Bayram nedeniyle artan trafik yoğunluğunun olumsuz etkilerini ve kaza risklerini azaltmak isteyen polis ve jandarma trafik ekipleri tüm birimleriyle sahada.

9 Gün sürecek olan Ramazan bayramı nedeniyle iller arasında yaşanan insan göçü trafik yoğunluğunun da artmasına neden olurken İçişleri Bakanlığı talimatıyla il genelindeki tüm trafik birimleri şehirlerarası yollarda çok sıkı güvenlik tedbirler aldılar.

Türkiye’nin merkezinde olması nedeniyle Doğu-Batı ve Kuzey-Güney bağlantı noktası olan, yoğunluğun en fazla hissedildiği bölge olan Aksaray’da son yıllarda trafik polis ve jandarmalarının uyguladığı sıkı denetim tedbirleri sayesinde kazalar en aza indirilirken trafik akışı konusunda da diğer illerde yaşanan olumsuzluklar yaşanmıyor. Özellikle kara yolunun şehir merkezinden geçen bölgelerindeki trafik ışıklarında yaşanan yoğunluğa müdahale eden trafik polisleri yoğunluğun olduğu noktalarda trafiğe müdahale ederek kısa sürede yoğunluğu çekiyor.

Aynı noktadaki yolların kendilerine ait bölgelerinde denetimlerini sıklaştıran jandarma trafik ekipleri köy ve kasabalardan il merkezine gelen araçlar konusunda da radarla hız kontrolü başta olmak üzere çeşitli denetimler yaparak yoğunluğun en üst düzeye çıktığı bayram öncesinde kazaların önüne geçmek için gece geç saatlere kadar çalışmalarını sürdürüyor.

Yapılan denetimler konusunda denetim noktalarında konuşan vatandaşlar yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’a gelene kadar trafik yoğunluğunu çeşitli bölgelerde yaşadık. Bu yıl birçok noktada çok sıkı denetimler yapılıyor. Bu bizler için sevindirici bir olay. Her sene bayram öncesi yollar kan gölüne döner ve sonrasında da benzeri manzaraları görürüz. Trafikte birileri mutlaka düzeni bozar ve bunların yüzünden diğer araçlar da tehlikeye düşerdi. Son yıllarda tedbirler ve teknolojinin de devreye girmesi ile bu azaldı. Aksaray merkezinden geçen yol biraz sıkıntı olsa da polis ekipleri bu sorunu da çözmüşler. Allah onlardan ve tüm görevlilerden razı olsun” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Polise ve Cezaya Rağmen Bildiklerinden ŞaşmıyorlarÖnceki Haber

Polise ve Cezaya Rağmen Bildiklerinden Ş...

Dinçer “Bayrama Kavuşmanın Huzurunu Yaşıyoruz”Sonraki Haber

Dinçer “Bayrama Kavuşmanın Huzurunu Yaşı...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar