Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Telefon Aboneliklerine Sıkı Denetim Geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Telefon Aboneliklerine Sıkı Denetim Geliyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın açıkladığı 4. Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde yer alan maddelerde telefon aboneliklerine yeni düzenlemeler getiriliyor.

Yargı reformu stratejisi Belgesi ile adalete güvenin daha da arttırılması, vatandaşların yargı hizmetlerinden en adil ve en etkin şekilde yararlanabilmesi, temel hak ve özgürlüklerin korunarak güçlendirilmesi, cezasızlık algısının ortadan kaldırmasının amaçlandığı bu belgeyle daha güvenilir ve erişilebilir adalet sisteminin tesisinin sağlanacağı amaçlanıyor.

Bu kapsamda bu belge içerisinde telefon aboneliklerinde yaşanan sorunlara da yer verildi. Yargı Reformu strateji belgesinde yer alan maddeler neticesinde, telefon aboneliklerinde suçların önlenmesi amacıyla bazı kimlik doğrulama yöntemleri uygulanarak sıkı kurallara bağlanacak ve tüm telefon aboneliklerinin kayıtlarının yenilenmesi sağlanacak. Belirlenecek olan süre içerisinde abonelik kayıtlarını güncellemeyen kişilerin hatları iletişime kapatılacak.

Yeni gelecek düzenleme ile vatandaşların en fazla 3, yabancıların ise en fazla 1 mobil haberleşme hattı olabilecek. Bu aboneliklerden herhangi birinin dolandırıcılık suçlarında kullanıldığı tespit edildiği takdirde telefon hatlarının bağlantısı kesilebilecek.

Yine herhangi bir soruşturma kapsamında veya kovuşturma durumunda Cumhuriyet savcısı, hakim veya mahkeme tarafından istenilen bilgi veya belgelerin 10 gün içerisinde gönderilmemesi halinde Cumhuriyet savcısı tarafından operatör şirketlerine idari para cezası verilmesine imkan verilecek.

Konu ile ilgili telefon aboneliklerinde sıkıntı yaşayıp yaşamadıklarını sorduğumuz Aksaraylı vatandaşlar, son zamanlarda çokça faturalar ve abonelikler konusunda sorun yaşadıklarını belirterek yapmış olduğu açıklamalarda; “Son yıllarda özellikle son 1 yıl içerinde telefon operatörleriyle çok sıkıntı yaşıyoruz. Taahhüt ettikleri hiçbir hizmeti adam akılla sağlayamıyorlar. Sağlayamadıkları gibi faturalarda çokça şişirilmiş vaziyette geliyor. Arayıp şikayetçide olsak hiçbir sonuç alamıyoruz.

Yine son zamanlarda çok fazla dolandırıcılık olaylarıyla karşılaşıyoruz. Herkesin başına gelmediyse bile mutlaka bir yakınının, bir tanıdığının başına gelmiş durumdayız. Yeni düzenleme inşallah etkili ve yerinde bir düzenleme olur ve artık bizler de mağdur olmamış oluruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hanımeli Pazarında Ramazan BereketiÖnceki Haber

Hanımeli Pazarında Ramazan Bereketi

Çiftçi “Aksaray’ın Sorunları İçin Çalışacağız”Sonraki Haber

Çiftçi “Aksaray’ın Sorunları İçin Çalışa...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar