Reklamı Geç
İrfan Çıtak
Aksaray
DOLAR32.3974
EURO35.2937
ALTIN2250.8

Tehlikenin Farkında Değiliz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tehlikenin Farkında Değiliz
Corona Virüsünün başlangıcından bu yana şehir ve yaşayanları olarak kötü bir sınav veren Aksaray’da, tüm uyarılara karşın umursamazlık ve vurdumduymazlığın devam etmesi ürkütüyor.

Geçtiğimiz günlerde gazeteciler ile yaptığı toplantıda bizzat Sağlık Müdürü Kerim Yeşildağ’ın; “4. Pik Dönemini yaşıyoruz” şeklindeki resmi açıklaması da tehlikenin boyutunu farketmemize yetmedi.

Yasaklar döneminde bile fazla umursanmayan önlemler yasakların kalkması ile hiç umursanmaz hale gelirken, son dönemin korkulu rüyası haline gelen Delta Virüsü hızlı şekilde yayılmaya devam ediyor. AEAH da Yoğun Bakım Ünitesi sayısı artırılırken, bu sayı bile yetersiz gelince normal poliklinik hizmetlerinin asgariye indirilmesinin düşünüldüğü sızan bilgiler arasında. Yine resmen açıklanmayan ama ilgili yerlerden sızan bilgilere göre günlük vaka sayısının 1000 (Bin) rakamına dayandığı, testleri negatif çıktığı halde çok ağır olmayan Covidli hastalara yatak sıkıntısı nedeniyle müdahale edilemeden evlerine karantinaya gönderildiği belirtiliyor.

Yasakların kalkması ile birlikte, yasaklar döneminde ciddi ekonomik sıkıntılar yaşayan esnaf kesimi başta olmak üzere yasaklar nedeni ile kendilerini bunalmış hisseden vatandaşların alınması gerekli olan tüm önlemleri yok saymaları tehlikenin boyutunu her geçen gün daha da büyütüyor. Kesin olmayan bilgilere göre AEAH da 3 Yoğun Bakım Ünitesi oluşturulduğu, ancak bunun da yeterli gelmediği ileri sürülüyor.

Aşılama konusunda da yeteri kadar duyarlı olunmaması hastalığa yakalanma ve hastalık sayısının her geçen gün daha da artma tehlikesini büyütüyor. Hastalığı bu hızla yayılmaya devam etmesi halinde önümüzdeki günlerde yetkililerin daha ciddi önlemler alması, bazı yasakların Aksaray bazında yeniden gündeme gelmesi de ihtimal dahilinde bulunuyor.(Haber Merkezi)

Datakale.Net İnternet ve Bilişim Hizmetleri
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emzirme Döneminde Uzak Durulması Gereken BesinlerÖnceki Haber

Emzirme Döneminde Uzak Durulması Gereken...

Ekmek ZamlanıyorSonraki Haber

Ekmek Zamlanıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar