Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Tarihi Hamamın Restorasyonu Tamamlanacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarihi Hamamın Restorasyonu Tamamlanacak
Geçtiğimiz gün yayınladığımız çöplükten kurtarılan hamam yeniden çöplük olma yolunda başlıklı habere konu ikinci Kılıçarslan hamamının yeniden ihale edileceği ve ihale sürecinin devam ettiği geçmiş dönemde restorasyonun sadece yüzde 50’lik kısmının tamamlandığı ve müteahhidin işi tamamlamadan kaçtığı öğrenilirken yarım kalan işin tamamlanması için ihale sürecinin sonuna gelindiği ve yeniden ihale edilerek hamamın eksik işlerinin tamamlanacağı öğrenildi.

Aksaray merkez Sofular mahallesi içerisindeki Selçuklu dönemine ait ikinci Kılıçarslan hamamı geçmiş dönem belediye yönetimi tarafından restorasyon sürecine girmiş ve dönemin belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı tarafından da restorasyon sonrası açılışı yapılmıştı. Tarihi hamamın sanat evi olarak kullanılacağı açıklanmıştı.

Ancak aradan geçen zamana rağmen hamamın geleceği konusunda adım atılamamasının nedeninin  restorasyon sürecinin sadece yüzde 50’lik kısmının tamamlanmasından kaynaklı olduğu ortaya çıktı. Restorasyon ihalesini alan firmanın işi tamamlamadan bıraktığı ve yarım kalan işin de bu dönemde tamamlanmasının ardından ikinci Kılıçarslan hamamının tarihi dokusuna uygun şekilde hizmete sunulacağı öğrenildi.

İkinci Kılıçarslan hamamı ve şehrimizdeki atıl durumda kalan bir çok eser konusunda sorularımızı cevaplayan kültür ve sosyal işlerden sorumlu belediye başkan yardımcısı Tayfun Çelik habere konu tarihi hamamın restorasyonu için ihale sürecinin devam ettiğini söyleyerek yaptığı açıklamada; “Aksaray’ın merkezi durumundaki tarihi ikinci Kılıçarslan hamamı konusunda yanlış bilgiler var. Bu hamam geçmiş dönemde temizlenmiş ve aslına uygun şekilde restore için çalışmalar yapılmış. Ancak o dönemde işin yarısına gelindiğinde ihaleyi alan firma işi bırakarak ortadan kaybolmuş. Yani habere konu hamamın sadece yüzde 50’lik kısmı restore edilebilmiş. Bu ve buna benzer alanlar her bir Aksaraylı gibi bizler için de çok önemli. Bu hamam ile ilgili ihale sürecimizi tamamlamak üzereyiz. İşin geri kalan kısmını da tamamladıktan sonra hizmete girecektir. Bu alanı ve buna benzer hiçbir alanın çöplük haline getirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Bununla beraber şehrimizdeki Hasan baba ve Şeyh Hamza baba türbelerinin restorasyon işleri devam ediyor. Pir Ali Sultan türbemizin restorasyon ihalesi gerçekleştirildi, ikinci Kılıçarslan türbesi ve köşkü ile Bedriye medresesinin restorasyonları konusunda da ihale süreçlerinin sonuna gelindi. Belediyemiz geçmişten günümüze ulaşmış tüm eserlerimizin restorasyonu ve korunması adına çalışmalarını aralıksız sürdürecek” dedi. (Haber/Foto:E.B)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
OSB’de 3’üncü Genişleme Alanı 20 Bin İstihdam SağlayacakÖnceki Haber

OSB’de 3’üncü Genişleme Alanı 20 Bin İst...

Sarıbal “Eskil Belediyesi Suç İşlemiştir”Sonraki Haber

Sarıbal “Eskil Belediyesi Suç İşlemiştir...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar