Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

“Takan Olmadı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Takan Olmadı”
1 Ocak 2024 tarihinde zorunlu olarak restoran, kafe ve pastane gibi gıda satışı yapan işyerlerinin kapılarında takmak zorunda oldukları fiyat listeleri takılmadı.

Ticaret Bakanlığı tarafından 2023 yılı sonunda fiyat etiket değişikliği konusunda yapılan düzenleme resmi gazetede yürürlüğe girerek 1 Ocak 2024 tarihi itibari ile restoran, kafe, pastane gibi gıda hizmeti veren iş yerlerinin kapılarında ve hizmet verilen masalarda fiyat tarifelerin vatandaşları görüp okuyacağı şekilde yazması zorunlu hale gelmiş ve tüm ülke genelinde bu işi yapan işletmelerin sattıkları tüm ürünlerin fiyatlarını vatandaşların göreceği şekilde sergilemesi aksi takdirde yapılan denetlemeler sonrasında cezai işlem uygulanacağı duyurulmuştu.

Aradan geçen yaklaşık 4 aylık süreçte Aksaray’daki kafe, pastane, restoran ve diğer gıda işi yapan işletmelerde bu konuda bir adım görülmezken vatandaşlar bu türden işletmelerin çoğunda fiyat işinin şans olduğunu belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Ne yazık ki bizim ülkemizde çok güzel kanunlar çıkartılır. Ancak bu kanunlar bir türlü uygulanamaz. Bunun en güzel örneği bu fiyat tabelaları. Deyim yerindeyse bunu takan olmadı. İlimizdeki kafeler caddesindeki işletmelerin kaç tanesinde bu şekilde bir tabela gördünüz? Ya da bunu denetleyen kaç memur gördünüz?

Bunu görürseniz o zaman bu ülkede bir şeyler değişmeye başlamıştır. Bizim kanunlarımızda bir sıkıntı yok. Bizim en büyü sıkıntımız ne yazık ki uygulamada. Dediğiniz uygulamayı basın aracılığı ile duymuştuk ama o günde bunun uygulanmayacağını yani bu tabelaların takılmayacağını biliyorduk. Geldiğimiz süreçte alınan karar sadece yazıda kalan ve uygulanmayan bir karar oldu. Bırakın kapılara fiyat yazmayı içeride masalarda olması gereken fiyat listesi sundukları menülerde bile yok. İldeki birçok lokanta ve kafede menülerde fiyat yazmıyor. Yani tamamen işletme sahibinin o günkü ruh haline bırakılmış durumdayız” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Onlar İçin Hiçbir Kural YokÖnceki Haber

Onlar İçin Hiçbir Kural Yok

Esnaflar “Nerde O Eski Bayramlar”Sonraki Haber

Esnaflar “Nerde O Eski Bayramlar”

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar