Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Onlar İçin Hiçbir Kural Yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Onlar İçin Hiçbir Kural Yok
Aksaray trafiğinde sıkıntı her geçen gün daha da artarken havaların ısınmasıyla kural tanımayan araçlar kervanına yenileri de eklendi.

150 Binden fazla aracın bulunduğu Aksaray’da il dışından gelenler ile Aksaray dışında tescilli olmalarına rağmen Aksaray’da ikamet eden araçlarında eklenmesiyle sıkıntının her geçen gün daha da arttığı Aksaray trafiğinde bazı araç sürücülerinin trafikteki hiçbir kurala uymamaları kazalar kadar trafik sıkıntısını da artırıyor. Çarpık yapılaşma ve geçmişte yapılmayan hesaplar nedeniyle sıkıntılı olan merkez yollarında parklanma sorununu aşmaya çalışan polis ekipleri enerjilerinin çok büyük bölümünü bu noktada kullanarak trafiği akıcı halde tutmak için çaba gösterirken trafikteki araç sayılarından başka bir sorun olan kural tanımayan araçların çeşitliliği ve sayıları da havaların ısınmasıyla artmaya başladı. Şehrin dört bir noktasında günün her saatinde ters veya düz demeden yola çıkan hurda ve kağıt toplayıcılarının 3 tekerlekli araçları konusunda sıkıntılı olan araç sürücüleri son haftalarda havaların ısınmasıyla birlikte trafiğe çıkmaya başlayan 2 tekerlekli araçların sürücülerinin kuralsızlığından da şikayetçi. Özellikle trafik ışıkları, ters şerit ve ani hareketleri nedeniyle kaza riskini artıran Bisiklet, elektrikli bisiklet ve motosiklet kullanıcılarının da trafiğe eklenmesiyle sorun daha da artarken özellikle motosiklet kullanıcıları ve kurye araçları konusunda çok ciddi tedbirler alınmasını isteyen araç sürücüleri; “şehrimizin trafiği malum. Yolların sıkıntısına ek eğitim seviyesi de eklenince neredeyse Hindistan ile yarışır duruma geldik. Başka şehirlerde çok fazla rastlanmayan 3 tekerlekli belasına 2 tekerlekli araçların sürücüleri de eklenince artık belanın nereden geleceğini hesaplayamıyoruz. Elbette araç sürücülerinden de çok hatalar var ama onlar en azından ters şeride girmiyor veya ara yollardan birden bire yola çıkmıyor. Trafik ışıklarında akrobatik hareketler yaparak araçların arasından geçip gitmiyor. Motosiklet sürücüleri ile kuryelerin kullandıkları motorlar trafik için çok büyük sorun haline gelmeye başladı. İl genelinde her noktada bu araçlar sıkıntı yaratıyor. Kendi hatalarından da olsa meydana gelen kazalar sonrasında suçlu hep araç sahipleri oluyor. Bu araçlar bu trafik akışı içerisinde ama çok büyük bölümü trafik ışıklarında durmuyor. Çoğu zaman guruplar halinde gezen bu araçlar bazı bulvarlarda yarış yaparak trafiği ve çevreyi de sıkıntıya sokuyor. Kılık, kıyafet ve diğer konularda araçlar kadar denetlenmesi gereken bu araçların artık görmezden gelinmemesini istiyoruz.

Bisiklet ve elektrikli bisikletlerde daha çok çocuklar veya yaşı 60’ı geçmiş büyüklerimizin kullandığı için sokak aralarında veya yollarda dikkat sorunundan dolayı ani hareketler yapıp araçların önlerine çıkıyorlar. Bu araçlarında artık aileler tarafından kontrolleri gerekiyor. Ne yazık ki ilimizin merkez trafiğinde park sorunu nedeniyle trafik ekiplerinin büyük bölümü günü bu bölgelerde geçirerek trafiği akıcı tutmaya çalışıyor. Polis ekiplerinin 2 dakikalık bölgeden ayrılmasında bile yolun ortasına dahi park etmeye çalışan araç sürücülerini görüyoruz. Ama bu kurallar konusu önemli. Bu konuda acil tedbirler alınmaz ise Allah göstermesin üzücü ve can yakan kaza haberlerini de duymaya başlayacağız” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Belediyenin Altyapı Çalışmaları SürüyorÖnceki Haber

Belediyenin Altyapı Çalışmaları Sürüyor

“Takan Olmadı”Sonraki Haber

“Takan Olmadı”

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar