Reklamı Geç
Aksaray Belediyesi
sabancı
Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Sokak Köpekleri Konusunda TBMM Son Sözü Söyleyecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sokak Köpekleri Konusunda TBMM Son Sözü Söyleyecek
Ülke genelinde olduğu gibi Aksaray’da da büyük sorun haline gelmeye başlayan sokak köpekleri konusunda yapılan çalışmaların tamamlanarak önümüzdeki haftalarda meclise gelmesi beklenirken “Sokak köpeklerinin uyutulacağı” söylentileri şimdiden hayvan severleri kızdırdı.

Ülke genelinde bir çok il ve ilçenin sorunların arasında yer alan ve dönem, dönem çocuklar başta olmak üzere insanlara veya diğer canlılara saldırmalarıyla haber konusu olan sokak köpekleri konusunda TBMM’ye sunulmak üzere kanun teklifi hazırlıkları sürerken, teklifte olduğu iddia edilen sokak köpeklerinin uyutulması maddesi hayvan severleri kızdırdı.

Konuya ilişkin konuşan Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik’te kanun teklifine ilişkin çalışmaların devam ettiğini söyleyerek tasarının iki hafta içerisinde meclise gelmesini beklediklerini söyledi.

İddiaya göre hazırlanan kanun teklifinde sokaklardan toplanan köpekler barınaklarda toplanırken barınaklardaki köpeklerin fotoğrafları internet sitelerine yüklenerek 30 gün süreyle sahiplenmek istenen vatandaşlar beklenecek. Sahiplenilen sokak köpekleri çipleri takılarak sahiplerine teslim edilirken 30 gün içerisinde sahiplenmeyen köpekler acısız şekilde uyutulacak. Bu köpeklerden boşalan barınaklara yeni sokak köpekleri yerleştirilerek aynı süreç devam ettirilecek.

Bu iddia hayvan severlerin tepkilerine neden olurken bazı vatandaşlar da düzenlemeye destek verdiklerini söylediler.

Hayvan Severler; “Bu Canı O Hayvanlara İnsanlar Vermedi”

Konuyla ilgili konuşan Aksaraylı Hayvan severler yaptıkları açıklamalarda; “Ülke genelinde çok sayıda sahipsiz sokak köpeği var. Bu köpeklerin kısırlaştırılması durumunda sorun büyümüyor. Barınaklar gerekli müdahaleleri yaptığı takdirde sorun yaşanmazken bu şekilde bir kanun teklifini istemiyoruz. Bu hayvanların her biri can taşıyor ve bu canı onlara almaya çalışanlar vermedi. İnşallah hazırlanan kanun teklifinde bu şekilde bir madde yoktur. Olduğunu da düşünmüyoruz. Sokak köpekleri konusunda tedbir alınacaksa, bu köpeklerin bulundukları ortamların değiştirilmemesi gerekiyor. Gerek Aksaray’da gerekse diğer şehirlerde sorun köy ve kasabalardan toplanan köpeklerin il merkezlerine taşınmasından kaynaklanıyor. Bu sorun çözülür ve küçük belediyelere de benzeri destekler vererek kısırlaştırma ve barınak olanağı sağlanırsa il merkezlerindeki köpek yoğunluğu azalır” dediler.

Vatandaşlar “Köpeklerden Zarar Gören İnsanların Hesabını Kim Verecek?”

Kanun teklifi hakkında konuşan ve hayvanların itlafı iddiaları konusunda konuşan vatandaşlar yaptıkları açıklamalarda; “Elbette bizler de hiçbir canlının öldürülmesini itemiyoruz. Ancak son dönemde kenar mahalleler adeta köpek yuvası haline geldi. Aksaray’ın birçok noktasında toplanan köpekler kenar mahallelere bırakılarak buraları köpek çiftliği haline getirdiler. Sabahlar çocukları okula gönderirken korkuyoruz. Tek gezen köpekler genel olarak saldırmıyor ancak kalabalık gezen köpekler daha saldırgan oluyor. Hayvan severlerimiz sokaklarda sevdikleri köpekleri oralarda bırakarak evlerinde huzur içerisinde bırakırken bizler o bırakılan köpekler nedeniyle çocukları sokağa salamaz olduk. Geçmişte haberlerde de gördük, birçok kişi köpek saldırısına uğrarken köpek saldırısı nedeniyle hayatını kaybedenler veya kaza geçirenler bile oldu. İddia edilen yasa acımasız olsa da planlı şekilde köpekler kontrol altına alınmalı. Bu köpeklerle beraber sahipli olan ve çarşı merkezinde kalabalık arasında dolaştırılan köpekler konusunda da tedbir alınmalı. Köpek sadece ip ile bağlanarak sokağa çıkartılmamalı. Evcil denilebilecek sevimli köpekler olduğu kadar sıkıntılı cinste korkuya neden olan köpekler de halkın arasında tedbirsiz şekilde gezdiriliyor. Bu hayvanların ısırma risklerine karşı takılması zorunlu olan araçları olmayan köpek sahiplerine de artık işlem yapılmalı” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
İşyerine Silahlı Saldırı 2 YaralıÖnceki Haber

İşyerine Silahlı Saldırı 2 Yaralı

3 Ayda 3 Bin 24 Daire İçin Ruhsat VerildiSonraki Haber

3 Ayda 3 Bin 24 Daire İçin Ruhsat Verild...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar