Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Şiddet Olaylarının Arttığı Eğitim Kurumlarında Son Hedef Otizmli ve Engelli Bir Çocuk Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şiddet Olaylarının Arttığı Eğitim Kurumlarında Son Hedef Otizmli ve Engelli Bir Çocuk Oldu
Aksaray’daki özel bir eğitim kurumunda 12 yaşındaki yüzde 90 engelli ve otizmli olan bir çocuğun darp edildiği iddiası birçok kurum ve kuruluşun tepkisini topladı.

Geçtiğimiz yıllarda bir okulda otizmli çocuklara karşı yapılan olayla günlerce gündeme gelen Aksaray’da yeni bir şiddet iddiası büyük tepkiye neden oldu. Aksaray’daki bir özel eğitim, uygulama okulunda eğitim gören 12 yaşındaki T.E. iddialara göre eğitim gördüğü okulda darp edildi. Çocukla ilgili durumu fark eden görevlinin aileye bilgi vermesi üzerine ortaya çıkan olay sonrası aile çocuğu okuldan aldıktan sonrası darp raporu alarak şikâyetçi oldu.

Yaşanan bu olayla karşısında engelli dernekleri başta olmak üzere birçok kesimden olaya tepki sesleri yükselirken Milli eğitim il Müdürlüğünden konu hakkında bir açıklama yapılmadı.

Yaşanan bu olayla ilgili sessiz kalmayan Aksaray Otizm Dayanışma Derneği Başkanı Cennet İnceöz Engelli koordinasyon merkezinde düzenlediği basın toplantısında; “Bu çocuk otizm ve zihinsel engelli konuşamayan yüzde 90 üzeri ağır engelli bir çocuktur ve 12 yaşındadır. Özel Eğitim Uygulama Okulu Otizm 5’nci sınıf öğrencisidir. 21.05.2024 Salı günü okulda darp ediliyor. Öğrencimizin fotoğrafı orada çalışan bir hostes tarafından tesadüfen çekiliyor. Fotoğraf akşamüzeri çocuğun velisine atılıyor. Çocuğun ailesi öğretmenlere sorduğunda bunun gözlerinden kaçmış olabileceğini teneffüste olabileceğini söylüyorlar. Çocuğa teneffüste bakan hostes ise sınıftan ders öğretmeninden teslim aldığında 12:40 gibi çocuğu bu şekilde teslim aldığını 4’üncü dersten çıkışta çocuğun suratının böyle olduğunu ifade ediyor. Konuşmayan, beden ve ruh olarak kendini ifade savunamaz düzeyde bir çocuktur. Ağır darbe aldığından dolayı şoktadır. Fotoğrafta da bunlar çok nettir. Fotoğraf okulun bahçesinde 12:45’te çekilmiştir. Polis ifadelerinde de daha önceden de bu çocuğun darp edildiğine dair ifadeler vardır ama henüz bir sorumlu ortaya çıkmamış veya çıkarılmamıştır. Bir kişi dahi açığa bile alınmamıştır. Elimizdeki fotoğrafın bir yetkili tarafından açıklanmasını istiyoruz. Fotoğrafta görülen darbın hastane raporu mevcuttur. Bu olayda mesul ve sorumlu olanlar o okulun içerisindedir. Tüm ifade ve deliller kolluk kuvvetlerinde ve müfettişlerde mevcuttur. Biz dernekler olarak tarafız. Vicdanların kabul edemediği bu ve benzeri olaylarda aile ve özel çocuklarımızın yanındayız. Ailemiz şikâyetçi oldu. Gerek adli gerek idari sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” derken Aksaray Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu da hukuki sürecin takipçisi olduğunu belirterek yapılan basın açıklamasında “21.05.2024 tarihinde ilimiz Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda öğrenim gören otizmli ve yüzde 90 oranında engelli olduğu bildirilen T. E.’nin okulda darp edildiği iddia edilmektedir. Komisyon olarak Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız görüşme neticesinde söz konusu olaya ilişkin müfettiş görevlendirildiği ve titizlikle incelendiği bilgisi iletilmiştir. Aksaray Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu olarak süreci yakından takip ettiğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Küçük evladımıza ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz”

Engelli okulunda gerçekleştirildiği iddia edilen olayla ilgili yapılan basın açıklamasında; Beyazay Derneği, İşitme Engellileri Derneği, Görme Engellileri Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği, Yetim ve Engelli Derneği, Engelli Anneleri Derneği, Gönül Dostları Derneği de hazır bulundu. (Haber/Foto: Elif BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Yılmaz “Aksaray Teşkilatımızdan Memnunuz”Önceki Haber

Yılmaz “Aksaray Teşkilatımızdan Memnunuz...

Aksaray’ın Özel Lisesinin Eserleri Göz KamaştırdıSonraki Haber

Aksaray’ın Özel Lisesinin Eserleri Göz K...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar