Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Şehir Sorunlu Bir Yapıdan Daha Kurtuluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehir Sorunlu Bir Yapıdan Daha Kurtuluyor
Aksaray’ın merkezinde kalan ve yaklaşık 40 yıl öncesinde yaptırılan TEDAŞ binası olarak bilinen çarşı merkezindeki iş merkezinin dönüşümü ile ilgili çalışmalar başladı.

Aksaray’ın çarşı merkezinde kalan ve yaklaşık 40 sene önce eski çarşının yıkılmasıyla yaptırılan ve yapıldığı günden beri eleştirilerin odağı haline gelen merkezdeki TEDAŞ binası olarak adlandırılan yapı için Aksaray belediyesi harekete geçti.

Özellikle kullanışsız mimarisi ile tartışma konusu olan bir dönem de TEDAŞ tarafından kullanılan yapının en büyük hissedarı olan kurumun hisselerine alan Aksaray belediyesi yeni projeyle ilgili de çalışmalarını tamamladı. Yapının alt kısmında kalan dükkânların hak sahipleriyle de büyük oranda anlaşma yoluna gidildiği öğrenilirken tahliye ve dönüşüm işlemlerinin seçim sonrası başlaması bekleniyor. Yapılması planlanan yeni çalışma Aksaray belediyesinin sosyal medya hesaplarından da paylaşılırken binanın yapımı ve kullanım durumu konusunda konuşan Aksaraylılar yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’ın merkezinde bulunan bu yapının geçmişte çok daha farklı bir yapının yıkılmasının ardından yaptırıldığı söyleniyor. Yaşı 50 ve üzeri olanlar geçmişteki tarihi çarşıyı hatırlarken burasıyla ilgili anlatılanlar bir eserin nasıl harabeye ve kullanılmayacak bir yapıya dönüştürüldüğünü açık bir şekilde ortaya koyuyor. Keşke anlatılan o eski yapı durup restore edilebilseydi. Yani o yapı korunabilse ve bu kullanışsız mimariye sahip bu yapının yerinde müthiş bir eser duruyor olurdu. İş merkezi olarak tasarlanan bu yapı kimse kullanmadığından bir dönem TEDAŞ olarak kullanıldı ve o kurum bile buraya bir süre tahammül ettikten sonra onlar da burayı tahliye ettiler. Bu yerdeki ofislerin çok büyük bir bölümü yapının mimarisi nedeniyle kullanılamıyor. Çok fazla boş alan bırakılan yerlerde kullanışsız olduğundan yapının şu anda sadece yüzde 20-25’lik bölümünden faydalanılabiliyor. Yeniden restore edilse de bu yapı şekli nedeniyle daha fazla verim vermez. Daha önceden bu alandaki TEDAŞ hissesinin Aksaray belediyesine kazandırıldığını duymuştuk. Zaten aşağı katta bulunan esnaflarda bu durumdan şikâyetçilerdi. Dönüşüm yerinde olacaktır. Eski dönemde mimariye uygun Aksaraylıların kullanabileceği, çarşı merkezine yapılacak bir proje bekliyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Seçimler İçin Tüm Tedbirlerini AldıÖnceki Haber

Seçimler İçin Tüm Tedbirlerini Aldı

Minik Eslem Akciğerine Kaçan Mısır Parçasının Çıkarılmasıyla Rahat Nefes AldıSonraki Haber

Minik Eslem Akciğerine Kaçan Mısır Parça...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar