Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Sanayide Kalan Esnaflar Çözüm Bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sanayide Kalan Esnaflar Çözüm Bekliyor
Yeni sanayi sitesinin faaliyete geçmesi ile eski sanayide kalan az sayıda esnaf yeni sanayideki ek dükkân projesinin hayata geçirilmesini bekliyor.

Aksaray’da geçtiğimiz yıl tamamlanmasının ardından sanayi esnaflarının taşınmasıyla faaliyete geçen yeni sanayi sitesinde doluluk oranı yüzde 100 seviyelerine ulaşırken dükkânları olmadıkları gerekçesi ile yeni sanayiye taşınmayan ve eski sanayi içerisinde kalan az sayıdaki esnaf TOKİ’nin dükkân projesi konusunda açıklama bekliyorlar.

Yeni sanayinin hızla faaliyete geçmesinin ardından esnafların çok büyük bölümü taşınırken boşalan dükkânlar da yıkılarak hafriyat kaldırma işlemleri de sürüyor. Yıkılmış ve atıl vaziyette olan eski sanayi içerisinde kalan az sayıdaki esnaf da geçtiğimiz yıl yeni dükkânlar için başvuru yaptıklarını belirterek yaptıkları açıklamalarda; “yeni sanayi sitesi yapılırken buradaki esnaflarımızın çok büyük bölümü dükkânlara yazıldı ve işyerlerini teslim alarak taşındı. Burada az sayıda esnaf dükkânı olmadığı için işlerini yürütmeye çalışıyor. Bu dükkânlar yazılırken kimimiz peşinattan dolayı kimimiz de kooperatif söyleminden dolayı dükkânlara başvuru yapmadık. Gelinen süreçte dükkânsız kaldık ve bu alanda ekmek kavgamıza devam ediyoruz. Ancak artık buranın koşulları da iş yapmaya imkân vermiyor. Eski sanayi büyük oranda yıkıldı ve hafriyat alanına döndü. Burada daha çok imalat yapan esnaflar kaldı. Buranın koşulları her geçen gün daha da olumsuz hale geliyor. Kooperatif söylemi nedeniyle dükkânlara başvuru yapmadık şimdi de ortada kaldık. Geçen sene yeni dükkânlar için talep toplandı ama fiyatlar konusunda net bir açıklama yapılmadı. Burada kalan esnaflar için fiyat kolaylığı sağlanmalı diye düşünüyoruz. Kirada olan dükkânlar olduğunu duyuyoruz ancak istenilen kiralar gerçekten çok yüksek. Belediye başkanımızdan ve diğer yetkililerden bu konuda bir çalışma yapmalarını bekliyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
İş Kazası GeçirdiÖnceki Haber

İş Kazası Geçirdi

“Fırsatçılık Bitmeden Bu Sorun Bitmez”Sonraki Haber

“Fırsatçılık Bitmeden Bu Sorun Bitmez”

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar