Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

“Fırsatçılık Bitmeden Bu Sorun Bitmez”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Fırsatçılık Bitmeden Bu Sorun Bitmez”
Emekli maaş zamları tartışılmaya devam ederken artışı durdurulamayan fiyatlarla ilgili konuşan vatandaşlar “İşçi maaşı 50 bin liraya çıkartılsa da bu fırsatçılık ile oda yetmez” dediler.

Ekonomik kriz etkilerini her geçen gün arttırırken gıda ürünleri başta olmak üzere birçok kalemde giderlere yapılan zamların da ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz yıl ortasından başlayarak sürekli artan ihtiyaç maddelerindeki fiyatlara diğer giderlerinde eklenmesiyle vatandaşlar çıkmaza girmiş ve asgari ücrete ara zam verilmek zorunda kalınmıştı. Asgari ücrete verilen ara zammın ardından fiyat artışlarının devam etmesi ve yeni yıl ile birlikte asgari ücrete yine beklentilerin üzerinde zam yapılması çalışanlarını yüzünü güldürmeye yetmedi.

Ev kiraları başta olmak üzere market raflarındaki ve Pazar yerlerindeki ürünlere yapılan zamların arkasının kesilmemesine tepki gösteren vatandaşlar “Maaşlara zam yapmak yetmiyor, önce gelen zamların durdurulması gerekiyor” diyerek yaptıkları açıklamalarda; “Son yıllarda eşi benzeri görülmemiş ve ne zaman biteceği belli olmayan bir ekonomik süreç yaşıyoruz. Bu süreçte herkes bir bedel öderken birileri de servetlerini katlıyor. Bu durum bu süreçteki bütün emekleri yok ediyor. Asgari ücrete yapılan her zam sonrası insanların daha rahat etmesi gerekirken alım gücü daha da düşüyor. Bizler artık yorulduk. Maaşlara zam yapmakla bu işin sonu gelmiyor. Artık maaş zamlarından ziyade fırsatçılık yapanlara dur denilmeli ve ekonomi artık kontrol altına alınmalı. Her gün yapılan zamlar olduğu sürece bu ülkede asgari ücret 50 bin liraya çıksa ev kiraları da 40 bin liraya çıkacak. Temel ihtiyaç maddeleri ve temizlik ürünlerine yapılan zamlar durmak bilmiyor. Büyük bir kısır döngünün içerisinde gibiyiz. 2 Sene içerisinde asgari ücret 5 katına çıkarken alım gücü de çok büyük oranda düştü. Emekli maaşlarına gelince, birileri 10 bin birileri de biraz daha üzerinde maaşlarla yaşamaya çalışıyorlar. Ancak asgari ücret ve memur maaşlarına yapılan zamlar baz alındığından fiyatlar sürekli yükseliyor. Bu memlekette asgari ücret alan da memur maaşı alanda aynı şartlarda geçimini sağlamaya çalışırken birileri her yapılan zammın ardından hayat pahalılığını daha da artırıyor. Artık maaşlara zam yapmak yerine yapılan zamların önlenmesi gerekiyor” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sanayide Kalan Esnaflar Çözüm BekliyorÖnceki Haber

Sanayide Kalan Esnaflar Çözüm Bekliyor

Tıraş Fiyatlarına Güncelleme GeliyorSonraki Haber

Tıraş Fiyatlarına Güncelleme Geliyor

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar