Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Sanal Mağazalara Piyango Vurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sanal Mağazalara Piyango Vurdu
Ülkemiz genelinde artan vakalar nedeniyle 17 günlük sokağa çıkma kararı alınması en çok zincir market ve sanal mağazaları sevindirirken son alınan karar ile elektronik başta bir çok ürüne bayram sonuna kadar getirilen satış yasağı ve anneler günü dolayısıyla sanal marketler karlarına katladılar.

Pandeminin dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de ekonomik zararları artarak devam ederken bu süreçten an fazla kar eden kuruluşlar zincir marketler ile sanal mağazalar oldu. İlimizde de her köşe başında yer alan zincir marketler sattıkları tüm ürün sınıflarındaki esnafları ciddi mali sıkıntılara sokarken son getirilen yasak onların da bir süreliğine ticaretlerine ara vermelerini sağladı. Zincir marketler kadar son dönemde neredeyse tüm sektörlerdeki esnafları yok etme durumuna getiren sanal mağazalarda ise ticari faaliyetler hız kesmeden devam ediyor. Özellikle kargo anlamında yaşanan sıkıntıların ardından bazı sanal mağazalar kendi dağıtım ağlarını kurdular.

Bu yıl bayram ve anneler günü etkinliklerinin aynı haftaya denk gelmesi ve bu süreçte zincir marketler de dahil yerel esnafların satış yapamayacak olması vatandaşları internetten alışverişe yöneltti. Esnaflara uygulanan kısıtlamaları sanal üzerinde etkisinin olmaması bu süreçte sanal mağazaların işine yaradı. Yaklaşık son bir hafta içerisinde bir çok sanal mazağa anneler günü dolayısıyla lojistik sıkıntısı yaşarken yerel esnaflar rakipsiz olarak ticaret yaptırılan bu türden tüm mağazaların kendileri gibi kapalı olması gerektiğini söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “Son dönemde pandemi nedeniyle bir açık bir kapalıyız. İş yapamayacağımız normal günlerde dükkanlarımızın açık olmasına izin verilirken iş yapılacak olan anneler günü,bayram gibi dönemlerde de kapatılıyor ve evlerimizde zincir marketler ile sanal mağazaları takip ediyoruz. Bu sene en azından geç de olsa zincir mağazalar için bir kısıtlama kararı alındı. Ancak sanal mağazalar ticaretlerini arttırarak devam ediyorlar. Şu anda ülke genelinde milyonlarca insan alışverişlerini sanal mağazalardan yapıyorlar. Bu yasak süreçte sadece zorunlu ihtiyaç maddeleri olan gıda ve temizlik malzemelerinin satışına izin verilmeliydi. Bir çok hediyelik eşya satıcısı dükkanlarını kapatırken çiçekçiler ve diğerleri rakipsiz olarak kazançlarına kazanç kattılar. Artık batarız sıkıntısı yaşamıyoruz. Biliyoruz ki ilerleyen günlerde bizler dükkanlarımızı açıp biraz iş yapmaya başlarsak bizler yeniden pandemi nedeniyle kapatılırız ve sanallar ve zincir marketlerin önü açılır. Yetkililere soruyoruz; Bizler zorunlu ihtiyaç maddesi satmadığımızdan kapalıyız , peki bu sanal mağazalardan satılan ve kendi dağıtım ağları ve diğer kargo şirketleri ile dağıtımı yapılan ürünleri satanlar neden açık? Bu ürünlerin zorunlu olan ihtiyaç maddeleri ile alakası ne? Pazarcı esnafları bile kapatılırken neden bu zincir ve sanal mağazaların daha fazla kar etmeleri sağlanıyor? Son alınan kararlarla esnaflara geri telafisi mümkün olmayacak zarar verildi” dediler. (Haber:S.O)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
B12 VİTAMİN EKSİKLİĞİ KANSIZLIĞA SEBEP OLUYOR!Önceki Haber

B12 VİTAMİN EKSİKLİĞİ KANSIZLIĞA SEBEP O...

Mazeret ÜretiyoruzSonraki Haber

Mazeret Üretiyoruz

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar