Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Mazeret Üretiyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mazeret Üretiyoruz
Geçtiğimiz Perşembe günü başlayan 17 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında bir haftalı süre geride kalırken vatandaşların pandemi kuralları konusunda sınıfta kaldıkları gözlendi.

Dünya genelinde milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs de Nisan ayındaki tabloya göre düzelme gözlenirken alınan tam kapanma kararı ülke genelinde olduğu gibi Aksaray’da da suistimal edilmeye devam ediyor. Özellikle bazı sektörlerin kısıtlamalardan muaf olmalarını fırsat bilen binlerce vatandaş ellerindeki eski izin belgeleri ile çarşı Pazar gezerken bir çoğu da gıda alışverişlerini bahane ederek akşam saatlerine kadar çarşı merkezi başta olmak üzere bir çok noktada gezmeye devam ediyor. 17 gün sürecek olan kısıtlamaların ilk 7 günü geride kalmasına karşılık Aksaray genelinde tam kapanmadan uzak görüntü sayısı her geçen gün artarken nüfusunun büyük bölümü tarım ve hayvancılık ile geçimini sağlayan ilimizde vatandaşların çiftçi belgeleri başta olmak üzere bir çok muafiyet belgesi ve sahte basın kartları ile denetlemeleri geçmeye çalışmaları dikkatlerden kaçmıyor.

Alınan kararlar konusunda günün değişik saatleri bir çok noktada denetimlerini sürdüren polis ekiplerini çevirmesine giren tüm vatandaşlarda muafiyet belgesi olması ise vatandaşlar tarafından tepkilere neden olmaya başladı. Çocuk parkları başta olmak üzere tüm cadde ve sokakların iftar saatine kadar çocuklarla dolu olduğunu belirten vatandaşlar; “İstemesek de pandemi koşulları gereği 17 günlük bir kısıtlama kararı alındı. Bu karar bu kez doğru düzgün uygulanır da başarıya ulaşır diye temenni ederken hayal kırıklığına uğradık. Trafikteki araç sayısında normal günlerden nerdeyse bir fark olmazken gün içerisinde denetlenen binlerce kişinin tamamına yakınında muafiyet belgesinin olması da ayrı bir tartışma konusu. Madem bir yasak var bu belgeler bu kadar kolay alınmamalı. Aylardır kapalı olan bir süre işyeri ve bu işyerlerinden geçimlerini sağlamak zorunda olan bir çok hemşerimiz var. Bu insanlar başka insanların sorumsuz davranışları nedeniyle işlerine başlayamıyorlar. Son alınan kısıtlama kararı ile umutlanmıştık ama baktığımız zaman hayal kırıklığına uğradık. Polis ekiplerine diyeceğimiz yok onlar akşam sabah kontrole devam ediyorlar ama herkesin bir mazereti var. Muafiyet belgesi alan akşama kadar il merkezinde gezmeye devam ederken muafiyeti olmayanlar da ya hastaneye gidiyor ya da olmayan tarlalarını kent merkezinde kontrol ediyorlar. Bir kısıtlama varsa ve bu kısıtlamaya tam uyulacaksa denetim ekipleri kadar bireyler de yetkililere yardımcı olacak. Kimse çocuğunun evinde oturmasını istemiyor. Çocuk parkları başta olmak üzere akşama kadar tüm park ve bahçeler ile ara sokaklar çocuklarla dolu. Hatta kenar mahallelerde ara sokaklar gece geç saatlere kadar dolu. Polis ekipleri sürekli olarak bu sorumsuzlukla uğraşsa da ailelerin vurdumduymaz tavırları sorunun çözümünü engelliyor. Kısacası 17 gün sürecek olan kısıtlamanın ilk 7 gününü mazeretlerimizle suistimal etmeyi başardık” dediler. (Haber:E.B)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
Sanal Mağazalara Piyango VurduÖnceki Haber

Sanal Mağazalara Piyango Vurdu

İş Kazalarına Rağmen İnşaatlarda bildik GörüntülerSonraki Haber

İş Kazalarına Rağmen İnşaatlarda bildik...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar