Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Rektör Arıbaş “Yeteneklerin Erken Keşfi Gelecek Açısından Çok Değerli”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rektör Arıbaş “Yeteneklerin Erken Keşfi Gelecek Açısından Çok Değerli”
Kılıçarslan Ortaokulunda eğitim-öğretim gören, çeşitli bilimsel ve sportif etkinliklerde ulusal çapta derece elde etmiş öğrenciler, okul yöneticileriyle birlikte Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş’ı ziyaret etti. Ziyarette, bireylerin erken yaşlardan itibaren bilimle, sporla ve sanatla tanıştırılmasının önemine dikkat çekildi.

Musa Anıl Bayraklı, Serkan Kaan Yenigün, Muhammet Ensar Ülger, Fatma Betül Düz ve Beranur Öngün. Kılıçarslan Ortaokulu sekizinci sınıf öğrencileri Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen bilimsel etkinliklerde Aksaray’ı başarıyla temsil etti. Musa Anıl Bayraklı, Serkan Kaan Yenigün ve Muhammet Ensar Ülger, birlikte hazırladıkları yazılım projesiyle bölge ikincisi olurken, Beranur Öngün ise fizik alanında Türkiye birinciliğini elde etti. Fatma Betül Düz de judo branşında gösterdiği başarıların ardından şampiyon oldu. Öğrencilerin her birinin çok kıymetli çalışmalar yaparak hem ailelerini hem de şehri gururlandırdıklarını ifade eden Rektör Arıbaş, “Tüm öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. İnşallah bundan sonraki eğitim süreçlerinde çok daha başarılı işler yapacaklar. Kendilerine inanıyoruz” dedi. Bireylerin bilimle, sporla ve sanatla erken yaşlarda tanışmalarının gelecek açısından çok önemli olduğuna işaret eden Rektör Alpay Arıbaş, bu noktada ailelere ve öğretmenlere büyük iş düştüğünü söyledi. Arıbaş, kısa açıklamasının ardından çocuklarla sohbet etti ve gelecek planlamalarına ilişkin bilgiler alarak, çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Ziyarete, ASÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Bayraklı ile Kılıçarslan Ortaokulu Müdürü Mustafa Bayraklı, Müdür Yardımcısı Ahmet Düz ve okul öğretmeni Volkan Tanrıbuyurdu da katıldı. (ASÜ basın)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dinçer’in Seçim Vaadi Olan Projesinde Çalışmalar Aralıksız SürüyorÖnceki Haber

Dinçer’in Seçim Vaadi Olan Projesinde Ç...

Gençlerin Ufkunu Açan Merkezden TEKNOFEST’eSonraki Haber

Gençlerin Ufkunu Açan Merkezden TEKNOFES...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar