Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Pandemide İstihdam Rekoru

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pandemide İstihdam Rekoru
Aksaray’da geçtiğimiz yıldan bu yana Aksaray İŞKUR Müdürlüğü tarafından 6 Bin 827 kişinin istihdamı sağlanarak rekor sayıya ulaşıldı.

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mahmut Akkuş Aksaray’ın çevre illere göre istihdam konusunda çok büyük başarılar gösterdiğini söyledi. Akkuş, 2020 yılında 5 Bin 320 kişiye istihdam sağlanırken, bu sayının 2021 yılının ilk çeyreğinde bin 507 kişi olduğunu belirtti.

“Hedefimiz Başarımızı Daha Öteye Taşımak”

Aksaray’ın işgücü konusunda pandemi sürecinde en az etkilenen illerden birisi olduğunu vurgulayan İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş yaptığı açıklamada; “Pandemi sürecine rağmen ilimizde 2020 yılı içerisinde 5 Bin 320 kişilik bir istihdam gerçekleşti. 2020’nin mart ayı itibari ile başlayan pandemi süreci etkisini belirli sektörlerde gösterdi. Aksaray’da özellikle tekstil ve imalat sektöründe ciddi bir toparlanma başladı. Bir taraftan kısa çalışma ödeneği, işsizlik ödeneği, nakdi ücret desteği ile birlikte işçinin ve işverenin yanında olduk. Tabi yerel ölçekte de valiliğimiz öncülüğünde; Ticaret ve Sanayi Odamız, Borsamız ile sektör temsilcilerimiz, İŞKUR, SGK ve diğer kurumlarımızla sahada çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Sektöre yönelik raporlarımızı oluşturup genel müdürlüğümüz ve bakanlığımız ile paylaştık. Özellikle bu dönemde istihdama yönelik olarak yine bir artışın olduğunu gözlemliyoruz. Hizmet sektöründe yasaklarla birlikte bir daralma olduğunu görüyoruz. Kafe ve restoranların kapanması ile birlikte kısa süreli bir daralma yaşandı. İnşallah Ramazan Bayramı sonrası bu hareketliliği hep birlikte gözlemleyeceğiz. Burada işverenlerimizin yeni personel talebinde bulunmasını bekliyoruz.  İş yerleştirme rakamlarına baktığımızda bugün itibari ile üç aylık dönem içerisinde Bin 507 kişi işe yerleşti. Bu iyi bir başlangıç oldu. Ramazan ayı sonrasında da normalleşme ile birlikte bu rakamları geçtiğimiz yılki hedeflerimizin daha ötesine taşımayı arzuluyoruz.  Bir taraftan da dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan engelli vatandaşlarımıza yönelik projelerimiz devam ediyor. Engelli ve eski hükümlü bugüne kadar toplamda 266 kişi, 65 Bin TL’ye kadar hibe desteğinden yararlanmaya hak kazandı. Engelli girişimcilerimiz hem il merkezinde hem ilçelerde farklı sektörlerde kendi işlerinin patronu oldular. Yeni dönem içinde son başvuru tarihi 16 Nisan 2021 olarak açıklandı. İnternet adresi üzerinden başvuru yapabilecekleri gibi bizzat İŞKUR’a da gelip bu müracaatlarını gerçekleştirebilirler. Paket servisin çok olması nedeni ile açık iş istatistiklerimizde özellikle kurye ihtiyacının doğduğunu gözlemlemekteyiz.

 “Sürekli Sahadayız”

İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş sahada yapılan çalışmalar ile işgücü piyasasının incelendiğini ve eksiklerin hızlı bir şekilde giderildiğini belirtti. Yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Akkuş; “İmalat sektörünün hareketlenmesi ile sektörün ara eleman ihtiyacını İŞKUR olarak karşılıyoruz. Şu an yaklaşık 250 kişilik açık iş ilanımız mevcut. Ön muhasebeden gaz altı kaynakçısına, satış elemanından değişik branşlarda öğretmen ihtiyacı başta olmak üzere açık iş ilanları bulunuyor. Bu da şunu gösteriyor ki işgücü piyasasının ihtiyacı olan değişik alanlarda personel ihtiyacı söz konusu. Bu da istihdamı arttıracak önemli etmenlerden birisi. Yine işsizlik ödeneği alan kişileri incelediğimizde artık istihdamlarının gerçekleştiğini görüyoruz. İlimizde yeni tekstil firmaları açılıyor. Son açılan tekstil firmamızda 100 kişi işe başladı. Valimizin başkanlığında; belediye başkanımız, OSB müteşebbis heyetinin girişimleri, ticaret odası ve borsamız ve vekillerimizin de destekleri ile yatırımcılar ilimizi tercih ediyorlar. Bu durum istihdama da önemli bir dönüş sağlıyor. İnşallah ciddi bir istihdam rakamı gerçekleşecek. İş ve meslek danışmanlarımız sahada bütün teşviklerimizi anlatarak, iş yeri ziyaretlerini gerçekleştiriyorlar. Geçen yıla oranla baktığımızda hem İŞKUR’daki kayıtlı işgücünün düştüğünü hem de işsiz sayısının belirgin bir şekilde azaldığını görüyoruz. Son üç aylık dönem içerisinde de 2 Bin 388 iş yeri ziyaret edildi ve teşvikler anlatıldı. Diğer taraftan da bakanlığımız tarafından İşgücü Piyasa Araştırmasını gerçekleştiriyoruz. Aksaray’daki işgücünün fotoğrafını ortaya koyma açısından; temininde güçlük çekilen meslekler varsa bunlarla ilgili çözüm önerileri neler olabilir oraya odaklanıyoruz. Hedeflerimizde 2021 yılının bir önceki yıldan daha başarılı geçmesi ve normalleşme ile birlikte istihdamda başarı grafiğimizi arttırmak var.” dedi. (Haber/Foto: S.O)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Normalleşmede Yeni Destekler GeliyorÖnceki Haber

Normalleşmede Yeni Destekler Geliyor

Şişede Kaçakçılığa Geçit YokSonraki Haber

Şişede Kaçakçılığa Geçit Yok

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar