Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Oy Kullanan Vatandaşlarda Muhtarlık Tepkisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Oy Kullanan Vatandaşlarda Muhtarlık Tepkisi
Aylardır devam eden mahalli idareler seçimi dün itibariyle sonuçlanırken oy kullanmaya gelen vatandaşlar okul önlerindeki muhtar adaylarının ısrar ve tutumuna tepki gösterdiler.

31 Mart Pazar günü (dün) yapılan mahalli idareler seçiminde mahalle ve köylerdeki muhtarlıklar da belirlendi. Muhtar adayları ve yakınlarının aylardır süren seçim yarışı son bulurken seçim günü okul önlerinde propagandalarına devam eden muhtar adaylarının yakınları ve ısrarlı tutumlar birçok vatandaşın tepkisine neden oldu. Özellikle merkezdeki mahalleler için oy kullanan Aksaraylılara okula yaklaşmadan başlayan ısrarlar ve verilen pusulalar çevre için de büyük sorun oluştururken Mahalle muhtarlıklarının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’da aylardır konuşan adaylar sustu ve son sözü bizlere bıraktılar. Herkes gönlündeki parti ve adaya oylarını kullandı. Sandıklarda ve güvenlikte bir sorun görmedik. Tek sorun okul çevrelerini kapatmış muhtar adaylarının yakınları oldu. Sandıklarda oy pusulaları olmasına rağmen daha okula yaklaşırken ellere tutuşturulan pusulalar ile daha sonradan başka adayların yakınları tarafından ellerden alınmaya çalışılan pusulalar gün içerisindeki demokratik seçimler için propaganda ve yönlendirme yasağının çiğnenmesidir.

Bu sorun okul girişlerinde sıkışıklığa da neden oldu. Bahçe dışlarında muhtar adaylarının yakınları içeride yine muhtar adaylarının kendileri veya yakınları aynı yoğunluğun oluşmasına neden oldu. Bizler artık belediyelerin olduğu yerlerde muhtarlıkların gereksiz olduğunu düşünüyoruz. Bu sistem değişmeli ve birçok muhtarlık artık gereksiz kaldığından kaldırılmalı. Köylerdeki muhtarlıklar konusuna gelince buralardaki sorunlar yine o köylerdeki devlet memurları yani öğretmenler veya köy imamları tarafından takip edilebilir. Her seçim döneminde bu yüzden çok kişi birbirinin kalbini kırıyor ve bu seçimlerdeki küslükler yıllarca devam ederken üzücü kavga ve yaralanmalara da şahit oluyoruz. Bugün yaşadıklarımızı inşallah 2029 mahalli idareler seçiminde de yaşamayız” dediler. (Haber/Fotoğraf: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dinçer Ustalık Dönemine BaşlıyorÖnceki Haber

Dinçer Ustalık Dönemine Başlıyor

Aksaray Emniyeti ve Jandarması Gereğini YaptıSonraki Haber

Aksaray Emniyeti ve Jandarması Gereğini...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar