Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Narkotik Acımadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Narkotik Acımadı
İl emniyet müdürlüğüne bağlı narkotik suçlarla mücadele şubesi ekipleri yaptıkları başarılı operasyonlar sonucu gençleri zehirleyen uyuşturucu tacirlerine karşı düzenledikleri operasyonlarda yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirirken 15 torbacının daha hak ettikleri yere yollanmasını sağladılar. Dünya genelinde kullanım yaşı hızla düşen ve illegal terör örgütlerinin de en büyük gelir kaynakları arasında yer alan uyuşturucu ve uyarıcı madde imalatı, kullanımı, ticareti konusunda mücadelesini sürdüren Aksaray emniyet müdürlüğü narkotik suçlarla mücadele şubesi ekipleri il ve ilçeler genelinde çalışmalarını kararlı bir şekilde sürdürüyor.

Geleceğimizin teminatı olan gençleri zehir belasından korumak için istihbari ve operasyonel çalışmalarını sürdüren polis ekipleri çalışmaları ile Doğu illerinden Batı illerine sevk edilmek istenilen uyuşturucunun da Aksaray’dan Batı’daki illere ulaşmasını önleyerek o illerdeki gençlerinde zehirle buluşmasını önlerken Doğu illerindeki terör örgütlerinin de gelir kaynaklarına ağır darbeler vurarak Güneydoğu’daki terörle mücadeleye de katkı sağlıyorlar.

Narkotik timleri yaptıkları başarılı çalışmalar dışında “En iyi narkotik polisi anne” gibi projeler ile uyuşturucu konusunda mahalle toplantıları ve eğitim seminerleri ile aileleri uyuşturucu konusunda bilinçlendirirken uyuşturucuya başlatılan veya eğilimi olan çocuk ve gençlerdeki değişimler konusunda ailelere önemli eğitimler verirken uyuşturucu şüphesi ve tespiti sonrasında ailelerin nasıl davranmaları gerektiği konusunda eğitim çalışmalarını da sürdürüyorlar. 7 Gün 24 saat esasına göre Aksaray merkez ve ilçeler dışında kalan köy ve kasabalarda da jandarma ekipleriyle koordineli çalışmalarını sürdüren polis ekipleri zehir tacirlerinin korkulu rüyası haline geldiler.

Yakalanarak tutuklanan onlarca zehir tacirine rağmen Aksaray Cumhuriyet başsavcılığının talimatı doğrultusunda ısrarlı çalışmalarına devam eden narkotik polisleri Aksaray genelinde son yaptıkları operasyonlarda; Bin 17 adet sentetik ecza hap, 606,51 gram metamfetamin, 326 adet extacy, 343,57 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 227,92 gram amfetamin, 20,39 gr eroin, 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 3 adet aseton, 2 adet elek, 500 gram tütün ile 10 bin 150 lira suçtan elde edildiği değerlendirilen para ele geçirdiler. Ele geçirilen malzemelere el konulurken olaylarla ilgili; 27 yaşındaki Ö.G., 46 yaşındaki Ç.A., 37 yaşındaki S.S.K., 20 yaşındaki F.H., 24 yaşındaki E.Ç., 24 yaşındaki H.D., 22 yaşındaki H.D., 22 yaşındaki S.D., 20 yaşındaki H.K., 43 yaşındaki T.S., 42 yaşındaki A.K., 39 yaşındaki L.Y., 26 yaşındaki Ç.T.Ö., 25 yaşındaki Ç.D. ve 26 yaşındaki M.Y.’yi gözaltına aldılar. Gözaltına alınan zehir tacirleri Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrolleri için il emniyet müdürlüğü narkotik suçlarla mücadele şubesine götürüldü. Buradaki sorgu ve ifadelerinin ardından eldeki deliller ile birlikte adliyeye sevk edilen 15 kişi tutuklanarak Aksaray ceza infaz kurumuna teslim edildi. Operasyonlarla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenilirken çalışmalara ilişkin il emniyet müdürlüğünden zehir tacirleriyle mücadelenin aralıksız sürdürüleceği vurgusu yapıldı. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İŞ POZİTİF AKSARAY’DA TANITILDIÖnceki Haber

İŞ POZİTİF AKSARAY’DA TANITILDI

Güvenlik Uzmanı Başbuğ ASÜ’de Önemli Açıklamalarda BulunduSonraki Haber

Güvenlik Uzmanı Başbuğ ASÜ’de Önemli Açı...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar