Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

İŞ POZİTİF AKSARAY’DA TANITILDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İŞ POZİTİF AKSARAY’DA TANITILDI
Kadın İstihdam İşbirliği Sistemi- İş Pozitif düzenlenen programda tanıtıldıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan, Şubat ayında düzenlenen tanıtım toplantısı ile ilk defa duyurulan Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya Türkiye Yüzyılının Kadınları Yüzyılın Kadın İstihdamı "İş Pozitif" programı Aksaray’da düzenlenen programla tanıtıldı.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Konferan Salonunda düzenlenen tanıtım programı; Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İstihdam Hizmetleri Daire Başkanı Özkan Bolat, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Baro Başkanı Ferit Köse, birim amirleri, STK Başkan ve üyeleri ile çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali Kumbuzoğlu: ‘Güçlü Türkiye; Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum’ üzerinden yükselecek

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu yaptığı konuşmasında; 10 bakanlığın destek verdiği, Sanayi ve Ticaret Odaları, Sivil Toplum Kuruluşları, Kadın Kooperatifleri ve Özel Sektör İşletmelerinin de paydaşı olduğu programın önemine dikkat çekerek; uygulanan program ile kadınlara, İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmeti, Engelli İş Koçluğu, İşbaşı Eğitim Programları, Mesleki Eğitim Kursları, Toplum Yararına Programlar gibi birçok konuda eğitimler verilerek kadınların iş hayatına hazırlanacaklarını belirtti.

Son 20 yıl içinde kadının her yerde olduğunu, kadın istihdamına yönelik çok büyük gelişmeler yaşandığın ifade eden Vali Kumbuzoğlu; güçlü bir Türkiye’nin ‘Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum’ üzerinden yükseleceğini kaydederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kadınların, hak ettiği ölçüde kendisine yer bulamadığı ya da bireylerin aile sıcaklığından uzaklaşarak yalnızlaştığı bir toplum, her türlü saldırıya açık hale gelir. Nüfusun neredeyse yarısını oluşturan kadınların güçlendirilmesi, üretim dünyasına adil ve hakkaniyetli bir sistem ile dahil edilmesi, sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen her ülke için bir mecburiyettir. İş Pozitif Projesi ile kadınların potansiyellerini keşfedebilecekleri ve kendilerine uygun çalışma ortamlarını bulabilecekleri bir buluşma noktası olarak önemli bir ihtiyaca karşılık gelecektir.” dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’de yaptığı konuşmasında kadınların toplum içinde yeri ve öneminin güçlendirilerek arttırılmasının önemine dikkat çekti. Dinçer kadınların birçok sektörde istihdama katılmasının ülke ekonomisinin büyümesine önemli katkılar sağladığını kaydetti. Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök’de yaptıkları konuşmalarında; kadın istihdamının arttırılması amacıyla hayata geçirilen “İş Pozitif’’ programının güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü toplum oluşturulmasına büyük destek sağlamayı amaçladığı belirttiler.

-İş Pozitif kadınlara çok önemli fırsatlar sunuyor

Konuşmaların ardından Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İstihdam Hizmetleri Daire Başkanı Özkan Bolat ve Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mahmut Akkuş tarafından ‘İŞ POZİTİF’ programı ile ilgili bilgiler verildi.

İş Pozitif Programının sunduğu imkanlardan;  kamu kurum ve kuruluşları, 81 ilde yaşayan “Kadınlar”, İŞKUR’a kayıtlı olan “Kadın İşsizler”, Sanayi ve Ticaret Odaları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör kuruluşları, kadın kooperatiflerinin faydalanabileceği belirtilerek programın sunduğu fırsatlar sunumlarla katılımcılara anlatan Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mahmut Akkuş, son 5 yılda İŞKUR aracılığı  ile 58.632 kadına  danışmanlık yapıldığını ve 12.224 kadının istihdam edildiğini, Aksaray’ın TR 71 bölgesinde işsizliğin ortalamasını düşüren önce illerden biri olduğunu bildirdi.

Kadın girişimciler, kurum ve kuruluşların açtığı sergi ilgiyle karşılanırken program sonunda Aksaray’da en fazla kadın istihdamı gerçekleştiren firmalar ile İŞKUR İş Kulübü Eğitimi Sertifikası almaya hak kazanan kişi ve kurumlara plaket takdim edildi. (Basın bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Polislerden Miniklere Uygulamalı Trafik EğitimiÖnceki Haber

Polislerden Miniklere Uygulamalı Trafik...

Narkotik AcımadıSonraki Haber

Narkotik Acımadı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar