Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

MTV’de Son Gün

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MTV’de Son Gün
Motorlu Taşıtla Vergisinin 2024 yılı ilk taksit ödemesinin son günü bugün mesai bitimiyle son bulurken borcunu ödemeyen sürücüler cezalı duruma düşecek.

Vergi kalemleri arasında en büyük gelirlerin başında gelen motorlu taşıtlar vergisinin 2024 yılı ilk taksit ödemesi bugün mesai saati bitimiyle doluyor. Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından iki katı ödenen vergide bu yıl önceki yıllar gibi 31 Ocak ile 31 Temmuz tarihlerinde iki taksit şeklinde ödeme yapılacak. 2024 Yılının ilk taksit ödemesi bugün mesai bitimiyle birlikte dolarken ödemelerini yapmayan araç sahipleri cezalı duruma düşecekler. Cezalı duruma düşen sürücüler artan faiz oranları nedeniyle her ay daha fazla oranda gecikme zammı ödemek durumunda kalırken araç muayenesini de yaptıramayacaklar. Motorlu taşıtlar vergisi ve cezalar konusunda yapılan açıklamada geçtiğimiz dönem bir kereye mahsus alınan ek MTV’yi ve cezaları ödemeyen sürücülerle ilgili işlem yapılacağı uyarısı yapılmıştı.

Genel olarak MTV’lerini ödediklerini belirten Aksaraylılar ise yaptıkları açıklamada; “MTV yükünün geçtiğimiz yılki çift vergi ve bu yıl yapılan zamla çok fazla arttığını söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “Ülkemiz vergiler konusunda ne yazık ki birkaç kalemle ayakta tutulmaya çalışılıyor. Bunlardan bir tanesi de motorlu taşıtlar vergisi. Bu vergide bile bir adaletsizlik var. Ticari olarak kayıt altına alınan araçla binek olarak kayıt altına alınan aynı marka ve motor gücüne sahip araç sürücüleri farklı vergi veriyor. Ticari olanların iş için olduğu için daha düşük olması gerekirken tersi şeklinde vergilendirme yapılıyor. Bu yanlışlığı düzeltilmesi gerekiyor. Geçtiğimiz gün televizyonlardan ek MTV ve trafik cezalarının ödenmesi konusunda sıkıntı olduğunu ve takiplerin başlayacağını bizlerde duyduk. Bu süreçte böyle bir uygulama borcunu ödeyemeyen insanları daha büyük sıkıntıya sokar” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Engelli kız çocuğu 3 saat sonra bulunduÖnceki Haber

Engelli kız çocuğu 3 saat sonra bulundu

Kira Gelirleri İçin Maliye Ekipleri SahadaSonraki Haber

Kira Gelirleri İçin Maliye Ekipleri Saha...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar