Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Mezarlıklarda Bayram Yoğunluğu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mezarlıklarda Bayram Yoğunluğu
Aksaray’ın Evrah kabristanlığı başta olmak üzere tüm mezarlıklarda bayram yoğunluğu yaşanıyor.Bayramlar öncesinde ebediyete intikal etmiş yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek ve onlara bir dua okumak için mezarlıklara akın eden vatandaşlar yoğunluğa neden oluyor.

Aksaray’ın bayram dönemlerinde en yoğun bölgesi haline gelen Ervah kabristanlığında Aksaray belediyesi bayram öncesi tedbirlerini alırken kabristanlık içerisinde temizlik çalışmaları tamamlandı. Kabristanlık içerisine araçlarıyla girmek isteyen vatandaşları önlemek ve kabristan içerisinde yaşanacak olumsuzlukları önlemek adında kabristanlığa araçların girişlerine izin verilmezken yakınları için kabristanlığa girecek vatandaşlar bölgede araç yoğunluğuna neden oluyor. Özellikle Somuncu Baba Külliyesi önündeki yol ile diğer ara sokaklarda aşırı parklanma yaşanıyor.

Yakınlarını ziyaret için kabristanlığa gelen ve sağlı sorunları nedeniyle yürüme sıkıntısı yaşayan vatandaşlar ise sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek yaptıkları açıklamalarda; “Her sene anne, baba, kardeş kısacası yakınlarımızı ziyaret için buraya geliyoruz. Ama yaş itibari ile her sene daha çok zorlanmaya başladı. Aksaraylı hemşerilerimiz de aynı sebeple buraya akın edince burada çok büyük bir trafik sıkıntısı yaşanıyor. Bu durumu önlemek yani hafifletmek için geçmişte girilen kabristanlık içerisine son dönemde araç alınmıyor. Gençler bu konuda şanslı araçlarını bıraktıkları yerlerden kabristanlığa sıkıntı yaşamadan yürüyebilirken yürüme sıkıntısı yaşayan kişiler perişan. Bizler için de bir tedbir alınabilirdi” derken yakınlarına bir Yasin i Şerif okumak için kabristanlığa gelenler ile şehitlikte ziyaretçi akınına uğruyor.

Yakınlarımızı ve bizler için canlarını vererek bizlerin bu bayramları yapmasına vesile olan aziz şehitlerimizi ziyaret için buraya geldik diyen vatandaşlar da yaptıkları açıklamalarda; “Bayram öncesi ulaşım sorunu yaşansa da burayı ziyaret etmek, geride bıraktığımız büyüklerimize dostlarımıza bir dua etmek yani onları ziyaret etmek için geliyoruz. Sadece biz değil tüm Aksaray buraya akın ediyor. Yakınlarımızın mezarlarını ziyaret edip dua ettikten sonra şehitliğimizi de ziyaret ediyor ve vatan için, bayrak için canlarını veren sevdiklerini hayatlarının baharlarında geride bırakan Aziz Şehitlerimizin mezarlarını da ziyaret ediyor onlar için de dua ediyoruz. Burasının manevi atmosferi huzur veriyor, duygulandırıyor bu nedenle de her bayram öncesi ve diğer zamanlarda da burayı ziyaret ediyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Narkotik Ekipleri Denetimlerini ArtırdıÖnceki Haber

Narkotik Ekipleri Denetimlerini Artırdı

Polise ve Cezaya Rağmen Bildiklerinden ŞaşmıyorlarSonraki Haber

Polise ve Cezaya Rağmen Bildiklerinden Ş...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar