Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Koçak “Destekten Önce Su Gelmeli”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Koçak “Destekten Önce Su Gelmeli”
Nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığı Aksaray’da çiftçilerin su sorunu giderek büyüyor. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçiler son yıllarda yaşanan kuraklık tehlikesinin üretimi olumsuz etkilediğini söyledi.

“Tarımda Önceliğimiz Su Olmalı”

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak Aksaraylı çiftçilerin tarım alanlarında yaşadıkları su sıkıntılarına dikkat çekerek, çiftçilerin desteklerden önce su sorununun çözülmesini istediklerini belirtti. Üretimin artabilmesi için dış havzalardan su getirilmesinin şart olduğunu söyleyen Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak yaptığı açıklamada; “Bildiğimiz gibi Aksaray’ın yüzde 80’i tarım ve hayvancılık ile geçimini sağlıyor. Türkiye’nin tarım kentlerinden olan Aksaray’da san yıllarda yaşadığımız kuraklık süreçleri ile birlikte çiftçilerimiz çaresiz üretimi bırakıyor. Su olmayınca tarımda olmuyor. Konya Ovası’nda tarım ürünlerinin üretiminde birçok alanda ilk ona giriyoruz. Ancak su olmadığı için çiftçiler üretimde zorluk çekiyor. Geçtiğimiz günlerde oluşan obruklarda çiftçiler için tehlike sinyalleri veriyor. Çiftçiler artık su gelsin destek istemiyoruz noktasına geldiler. Tarımsal üretimin sağlıklı şekilde devam edebilmesi için dış havzalardan yapılmasını beklediğimiz projeler bir an önce hayata geçirilmeli. Çiftçimizin tarımda önceliği su oldu. Bu sorunun acilen çözüme kavuşturulması gerekiyor.” dedi.

“Desteklere de Zam Bekliyoruz”

Tarımda yaşanan sorunlara değinen Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, son zamanlarda mazot ve gübrede yapılan zamların çiftçilerin belini büktüğünü belirterek mazot ve gübre desteklerine de zam yapılması gerektiğini söyledi. Koçak konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Geçen yıldan bu yana gübreye yüzde yüz oranında zam geldi. Çiftçi kar etti ama ettiği karı da gelen zamlarla geri tüketti. Tarımsal üretim yapan çiftçiler mazot ve gübreye gelen zamlar sonrasında geçim sıkıntısı çekmeye başladı. Üretici destek almazsa üretimden vazgeçer. Aksaray’da çiftçiler mazot ve gübre desteklerine de zam yapılmasını istiyor. Kar yapmayan çiftçi kazanmadığı için üretimden vazgeçiyor. Temel ihtiyacımız olan tarımın devam edebilmesi için destek şart.” İfadelerini kullandı. (Haber/Foto: S.O)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Kayıt Dışı İstihdamın Peşindeyiz”Önceki Haber

“Kayıt Dışı İstihdamın Peşindeyiz”

Kaliteli Süt İçin Analiz BaşlıyorSonraki Haber

Kaliteli Süt İçin Analiz Başlıyor

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar