Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Kış Aylarının Korkusu: Egzama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kış Aylarının Korkusu: Egzama
Özellikle kış aylarında havaların soğuması ile birlikte yaşanan cilt kurulukları ile ortaya çıkan rahatsızlıklardan olan egzama hastalığı konusunda bilinmesi gerekenleri paylaşan Dermatoloji ve Kozmetoloji Uzmanı Doktor Deniz Öztürk Kara, önemli tavsiyelerde bulundu.

Egzamanın oluşum süreci konusunda bilgiler veren Doktor Kara, “Egzama özellikle kış aylarında daha fazla gördüğümüz bir rahatsızlık türü. Güneşin etkisinin azalması ve havaların soğuması ile birlikte cilt kurulukları artış gösteriyor. Bu durumdan kaynaklı olarak egzama şikâyetlerini çok fazla görüyoruz. Özellikle kış aylarında nemlendirici kullanımının artması gerekiyor. Derimize kese ve lif uygulamamamız, çok sıcak su ile duş almamamız, duş sonrası nemlendirici kullanımına özen göstermemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

 

Egzamanın hangi yaş grubunda görüldüğünden bahseden ve alınabilecek önlemler konusuna değinen Kara, açıklamasının devamında “Bebeklik çağında gördüğümüz egzama 0-2 yaş arasında görülebiliyor. Çocukluk çağında da bu egzamanın devam ettiğini görebiliyoruz. Tün yaş gruplarında egzama hastalığına rastlayabiliyoruz. Egzaman kesinlikle bulaşıcı değil genetik bir rahatsızlıktır. Anne babada olmasa bile genetik olarak çocuklara aktarılan bir hastalıktır. Annelerimizin egzama konusunda dikkat etmesi gereken bazı noktalar var. Çamaşırlarda yumuşatıcı kullanılmaması gerekiyor. Ayrıca nemlendiricinin sık sık çocuklara ve egzama bulunan bireylere kullanımının sağlanması gerekiyor. Çamaşırların yıkanmasında sıvı deterjan kullanımı da alınabilecek önlemler arasında yer alıyor. Çamaşırların mutlaka ütülenmesi gerekiyor. Banyo süresini kısa tutmak da etkili bir yöntem olacaktır. Akut egzamalar bir hata ile on gün arasında iyileşebiliyor.” diye konuştu. (Haber/Fotoğraf: S. OLGUN)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vatandaşın Aldığı Tek Kuruyemiş ‘Çekirdek’ OlduÖnceki Haber

Vatandaşın Aldığı Tek Kuruyemiş ‘Çekirde...

Kazanç Ortalamamız 12 Bin 450 Lira OlduSonraki Haber

Kazanç Ortalamamız 12 Bin 450 Lira Oldu

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar