Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Kesim Fiyatlarında Düşüş Sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kesim Fiyatlarında Düşüş Sürüyor
Son dönemde besi hayvanı ithalatının önünün açılmasıyla rekorlar kıran kesim fiyatlarındaki gerileme sürerken, kesim fiyatlarını bahane ederek fiyat belirleyen kurbanlık satan çiftçilerin fiyatlarında ise bir değişiklik olmadı.

Son bir yıl içerisinde ülke genelinde yaşanan fırsatçılık ve aşırı fiyat artışlarından en çok etkilenen kalemlerden olan kırmızı et fiyatlarını yaklaşan kurban bayramı öncesinde kontrol altına almaya çalışan hükümetin son haftalarda ülke dışından getirilecek besilik büyükbaş hayvan ithalatını açması ve bu alana talebin yönelmesiyle gerilemeye başlayan büyükbaş fiyatları her hafta daha da düşerken sektördeki yatırımcılar düşüşün devam edeceğini beklediklerini söylediler.

Aksaray'da dana kesim fiyatı 350 liranın altına gerilerken düve fiyatlarındaki fiyat da 250 liranın altında seyrediyor. Düşüşün kurbanlık fiyatlarını da etkilemesi gerektiğini belirten vatandaşlar bundan bir ay önce kesim fiyatlarını taban alarak fiyat belirleyen besicilerin fiyatlarını daha da artırmaya yönelik bahaneler içerisine girmelerine anlam vermediklerini söylediler. Yüksek gelir kapısı haline getirilmeye çalışılan kurbanlıklar konusunda Devlet yetkililerine çağrıda bulunan vatandaşlar; “Allah rızası için bu duruma bir el atın. Her sene aynı senaryo. Allah rızası için kesilecek olan yani ibadette bile birileri servetlerini katlama derdinde. Mandıralarda yeminlerin bini bir para. Daha düne kadar kesim fiyatlarını bahane ederek “Kestirsek şu kadar para” diyenler şimdilerde fiyatlarında değişiklik yapmıyorlar. Başka ülkelerde kurban kesenler bizden çok daha ucuza bu işi hallederken bizler artık araba alır gibi kurban için kredi peşinde gezmeye başlayacağız. Ne yazık ki bizim ülkemizde hiç kimse hak ettiği kadar kazanmak istemiyor. Herkes elindeki malın en az 2 katını kazanmak için türlü yalan ve dolan içinde. Kurban bayramı yaklaşırken Devlet yetkililerine tüm illere ithal kurbanlık getirmelerini ve artık bu soruna bir el atmalarını istiyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarma 2 Zehir Tacirini Daha YakaladıÖnceki Haber

Jandarma 2 Zehir Tacirini Daha Yakaladı

Akıllı Telefonların Güvenliğini İhmal EtmeyinSonraki Haber

Akıllı Telefonların Güvenliğini İhmal Et...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar