Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Kapanma Öncesi Halk Pazarı Bereketlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kapanma Öncesi Halk Pazarı Bereketlendi
Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında tam kapanma kararının alınması halk pazarını da hareketlendirdi. Sokak kısıtlamasında girmeden Pazar alışverişi yapmak isteyen vatandaşlar pazara akın etti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve sıkı tedbirler alınmasına neden olan korona virüs salgını yeni alınan karar ile tam kapanma dönemini beraberinde getirdi. Kapanma kararının açıklanması ile her hafta kurulan Salı halk pazarında da bereketlilik yaşandı. Tam kapanmada pazar alışverişlerini yapıp marketlerden pahalı ürün almak istemeyen vatandaşlar pazarı doldurdu. Hem taze hem de fiyatı uygun ürün almak isteyen vatandaşlar “Virüs salgını her alanda bizleri etkilemeye devam ediyor. Yapılan açıklamalar ve alınan yeni kararlar ile tam kapanma dönemine giriyoruz. Bu süreç içerisinde pazarlar ile ilgili bir açıklama bilmediğimiz için alışverişe geldik. Pazar alışverişlerinde hem ucuza alıyoruz hem de marketten daha taze ve çok çeşit oluyor. Stok yapmak için değil ama mutfağın ateşini biraz olsun düşürmek için pazarı tercih ediyoruz. Tabi pazara bugün baktığımızda geçen haftalara göre daha fazla bir kalabalık var. Herkes cebini düşünerek pazara geliyor. Marketlerde bu tam kapanma sürecini umarız fırsata dönüştürmez. Bazı marketlerde fırsatçılık oluyor ve fahiş fiyatlar uygulanıyor. Pazara geldiğimizde tedbirlere uyulmaya çalışsa da uymayan insanlarda var. Maske kuralı yapılan denetimler sayesinde oturdu. Fakat pazarda mesafe kuralı pek tanınmıyor. Bu kalabalıkta vaka sayılarının artmasını da normal karşılıyoruz. Denetimler yapılıyor ama yeterli değildi. Tam kapanma ile inşallah artan vaka sayılarının önüne geçilir, bizler de bu virüsten kurtuluruz.” dediler.

Pazar alanının giriş çıkışlarında zabıta ve polis ekipleri HES kodu, maske ve mesafe denetimlerini de aralıksız sürdürdü. Pazar alanı içerisinde de korona virüs denetim ekipleri kuralları ihlal eden vatandaşları uyararak çalışmalarını gerçekleştirdi. (Haber/Foto: S.O)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kısıtlamadan Muaf Olanların Listesi YayınlandıÖnceki Haber

Kısıtlamadan Muaf Olanların Listesi Yayı...

Sokaklarda “Dilenci” Bereketi!Sonraki Haber

Sokaklarda “Dilenci” Bereketi!

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar