Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

İttifak Düğümü Bu Hafta Çözülür mü?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İttifak Düğümü Bu Hafta Çözülür mü?
Yaklaşan yerel seçimler öncesi partilerin belediye başkan adayları ortaya çıkmaya başlarken Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisinin seçimlerde nasıl bir yol izleyeceği belirsizliğini koruyor.

31 Mart tarihinde yapılması beklenen mahalli idareler ve muhtarlık seçimleri için geri sayım sürerken partilerin aday adaylıklarıyla ilgili başvuru süreçleri de başladı. Aksaray’da şu anda İyi partinin adayı belirlenmiş gibi dururken 2019 seçimlerini çok yakın bir sonuçla tamamlayan Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisinin kimleri aday yapacağıyla ilgili başvuru süreci devam ediyor. Ak Partide Mevcut belediye başkanı ile birlikte il başkanı Hamza Aktürk isimleri kamuoyu önünde dile getirilirken Milliyetçi Hareket Partisinde de Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Ahmet Koçaş, geçen dönem belediye başkan adayı Sefer Alkan ile merkez ilçe başkanı İrfan Çıtak isimleri gündemden düşmüyor.

Her iki partide de aday adaylığı sürecinin başlamasına rağmen ittifak belirsizliği adayların olduğu kadar yerelde oy verecek olan Aksaraylıların da kafalarını karıştırmaya başladı. Her iki partiye de başvuru yapanların akıbetleri belirsizliğini korurken ittifak düğümünün de bu hafta sonuna kadar çözülebileceği konuşulmaya başlandı.

Yerel seçimler ve ittifak belirsizliği konusunda konuşan Aksaraylılar; “Seçimlere artık sayılı aylar kaldı. Mart ayı sonunda 5 yıl Aksaray’ı yönetecek parti ve adayına görev verilecek. Ancak bu görevi kim ne için talep ediyor artık bunu bizlere bir izah etmeli. Seçimin favorisi olarak gösterilen Ak Parti ile MHP’nin ittifak olarak seçime gireceğini ulusal kanallardaki haberlerden duyuyoruz. Ancak bu ittifakta Aksaray ne olacak bunu bilmiyoruz. İttifak olursa belediye başkan adayı hangi partiden olacak? Bu adaylıklarını açıklayanları akıbetleri ne olacak? Bunlarla ilgili net bir açıklama yapılmıyor. Şu anda en net olan Aday İyi partinin adayı gibi görünüyor. İttifak veya aday kim olacaksa artık belirlenip açıklanmalı ve bu adaylar da geride kalan sürede belediyeyi ne için istediklerini anlatabilmeli” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otomobil Bir Anda Alev AldıÖnceki Haber

Otomobil Bir Anda Alev Aldı

Takla atan hafif ticari araçtan burunları dahi kanamadan kurtuldularSonraki Haber

Takla atan hafif ticari araçtan burunlar...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar