
Kuraklık, yokluk, hızlı nüfus artışı ve çevre kirliliği; içilebilir su kaynaklarını her geçen gün daha fazla tehdit ediyor. Dünya genelinde yaklaşık 700 milyon insan temiz suya ulaşamıyor, 2 milyar insan ise hijyen standartlarına uymayan suyu tüketmek zorunda kalıyor. Bu durum, özellikle Afrika ve Asya ülkelerinde her yıl 2 milyondan fazla insanın hayatını kaybetmesine sebep oluyor.
Günlük su ihtiyacını karşılayabilmek için kilometrelerce yürüyen insanlar, suya erişimin bir ayrıcalık değil, temel bir hak olduğunu bize bir kez daha hatırlatıyor. İHH İnsani Yardım Vakfı, bu dramatik tabloyu değiştirebilmek için 22 yılda 44 ülkede 14.448 su kuyusu açtı. Milyonlarca insanın hayatına dokunan bu kuyular, sadece susuzluğa değil, hastalık ve yoksulluğa karşı da bir çözüm sundu.
Bu kapsamda, Aksaray İHH olarak bizler de üzerimize düşeni yapıyor, hayırsever halkımızın desteğiyle kalıcı eserler bırakıyoruz. Ocak 2025 itibariyle, Aksaraylı bağışçılarımızın katkılarıyla farklı ülkelerde toplam 14 su kuyusu açtırdık. Her biri bir köyün kaderini değiştiren bu kuyularla; çocuklar temiz su içiyor, anneler hastalık korkusu olmadan yemek pişiriyor, tarlalar yeniden yeşeriyor. İHH olarak, 22 ülkede ortalama 3.000 Avro bağışla bir su kuyusu açtırmak mümkün. (Basın bülteni)
Yorum Yazın