Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

İHH İyilik Köprüsü İçin Bayanlar İçin Program Düzenledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İHH İyilik Köprüsü İçin Bayanlar İçin Program Düzenledi
İHH Yardım Derneği kadınlar için düzenlediği etkinlikte İslam coğrafyasının içerisinde bulunduğu soykırım düzeni konusunda fikir alış verişleri yapılırken bu düzenin son bulması için kadınlar ve genç kızlara büyük görevler düştüğü yönünde görüş bildirdi.

Ulu ırmak uygulama otelinde gerçekleştirilen programa, İHH genel merkez mütevelli heyeti üyesi araştırmacı yazar Ayşe Müzeyyen Taşçı konuk olarak katıldı.

İHH gönüllüsü kadınların yoğun ilgi gösterdiği program Aksaray Üniversitesi öğrencisi Gazzeli Sahir’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Programda konuşan Aksaray İHH insani yardım derneği kadın kolları başkanı Neslihan Görgülü; “Gönüllülerimiz vakfımızın çalışma alanlarından herhangi birinde görev alıp faaliyetlere destek verebiliyor. Kaynak oluşturmadan acil yardıma, sağlık hizmetlerinden eğitim faaliyetlerine, meslek gruplarıyla proje üretme ve uygulamadan tanıtım çalışmalarına kadar birçok konuda gönüllülerimizin emeği bulunuyor. Bu nedenle gönüllülük hayır çalışmalarında son derece önemli” derken Araştırmacı yazar Ayşe Müzeyyen Taşçı’da konuşmasında; “30 yıldır İslam coğrafyasında mazlum ve mağdurların durumlarını yakından takip ediyorum” dedi. Konuşmasının devamında Filistin başta olmak üzere Bosna Hersek ve diğer İslam ülkelerinde yaşanan olayları anlatarak bu sorunların çözümü konusunda Müslümanların nasıl hareket etmeleri gerektiğini anlattı.

Suriye ve Yemen’in daha önceden hazırlanmış planlar neticesinde bu hale geldiğinden bahseden Taşçı Türkiye’nin de benzeri bir duruma düşmemesi Siyonizm başta olmak üzere için benzeri yapılarla mücadele ettiklerini söyledi. Taşçı konuşmasının devamında kadın ve genç kızlara bu yolda çok görevler düştüğünden bahsederek ümmet olma bilinciyle yaptıkları iyiliklerin çoğaltılarak kötülüğün ortadan kaldırılacağını söyledi. Düzenlenen program ilahi dinletisi ve çekilişle belirlenen konuklara hediye takdiminin ardından, iyilik duygusunu pekiştirmek ve etkinlik sonrasında da bu değerleri yaşatmak adına çeşitli projelerin hayata geçirilmesi için yapılan istişare ile sona erdi. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otomobilin Çarptığı Yaşlı Adam YaralandıÖnceki Haber

Otomobilin Çarptığı Yaşlı Adam Yaralandı

Halkın Bahçeleri Sezona HazırlanıyorSonraki Haber

Halkın Bahçeleri Sezona Hazırlanıyor

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar