Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

“Hem Kotalı Hem Çekmiyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Hem Kotalı Hem Çekmiyor”
Pandemi süreci sonrasında hibrit eğitim modeli ile üniversitelerde eğitim öğretim dönemi başlamıştı. Aksaray Üniversitesi’nde eğitim dönemine başlayan ve Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan öğrenciler internet sorunu mücadele ediyor. Yurtlarda internet erişiminin olmadığını söyleyen öğrenciler, internetin kotalı olmasından da olumsuz etkilendiklerini söyledi.

Eğitim Hibrit, Erişim Yok!

Yaklaşık iki yıldır etkisini sürdüren pandemi süreci sonrasında aşılanma ve tedbirler kapsamında yeni normalleşme dönemi başlamıştı. Yeni normalleşme sürecine geçiş ile 2021-2022 eğitim öğretim dönemi yeni uygulamalar hayata geçirilerek başladı. Hibrit eğitim modeli ile yeni eğitim dönemine başlayan öğrenciler derslerinin bir kısmını çevrimiçi olarak işlemeye başladı. Üniversitede eğitim gören ve Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalan öğrenciler internet erişiminde yaşadıkları sorunları dile getirerek; “Pandeminin gölgesinde başladığımız ve hasret kaldığımız okulumuza kavuştuk. Hibrit eğitim dediğimiz sistem ile döneme başladık. Hibrit eğitimde derslerimizin bir kısmına çevrimiçi olarak devam ediyoruz. Ancak yurtlarda internet erişim sorunu yaşıyoruz. Tüm yurtlarda aynı sorunlar olduğunu duyduk. Yeni eğitim modelimiz ile internet hayatımızın olmazsa olmazı haline geldi. Erişim olmadan derslere katılım sağlayamıyoruz. Aksaray Valimiz Hamza Aydoğdu’nun yurt ziyaretlerinde internet erişim ve kota sorununu dile getirdik. Sağ olsun valimiz konu ile ilgili gerekli çalışmaların ivedi şekilde yapılacağını söyledi. Umarım sorunumuz kısa sürede ortadan kalkar.” dediler.

Kotalı İnternet Bile Çekmiyor

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda kalan öğrencilerin diğer bir sorunu da kotalı internet kullanımı oldu. Geçtiğimiz yıllarda sınırsız olan internet erişimine 2019 yılı itibari ile sınırlandırma getirilmişti. İnternete gelen 16 GB’lık internet kotası hibrit eğitim modelinde öğrenciler için sorun haline geldi. Yurtlarda kalan üniversiteliler internete erişimde güçlük çektiklerini, kota sınırının da eğitim dönemlerini olumsuz etkilediklerini söylediler. Çoğu zaman kendi verileri ile bağlantı sağladıklarını belirten öğrenciler kota sınırlamasının kalkmasını istediler. İnternetin hibrit eğitim sisteminde sınırlandırılmaması gerektiğini söyleyen öğrenciler; “Okulların başlaması ile uzaktan eğitim dönemini bitirdik. Ancak yeni sistem ile bazı derslerimiz hala çevrimiçi olarak devam ediyor. Bu dersler için de olmazsa olmazımız tabi ki internet. Yurtta kalan tüm arkadaşlarımız aynı sorundan şikâyetçi. Geçtiğimiz yıllarda sınırsız olan internet artık kotalı şekilde öğrencilere veriliyor. 16 GB’lık internet çevrimiçi derslerimiz için yetersiz kalıyor. İnternet erişim sıkıntısı çekerken bir de kotamız bitecek korkusu yaşıyoruz. Zaten bu sorunumuzu valimize de ilettik. Çözüm noktasında gerekli çalışmaların yapılacağı bilgisini aldık. İnternetlerde kota konusunda ya kotanın arttırılmasını ya da sınırlamanın kalkmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandılar. (Haber: S.O)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP Çiftçinin Sesi OluyorÖnceki Haber

CHP Çiftçinin Sesi Oluyor

OSB’de 3’üncü Genişleme Alanı 20 Bin İstihdam SağlayacakSonraki Haber

OSB’de 3’üncü Genişleme Alanı 20 Bin İst...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar