Reklamı Geç
Aksaray Belediyesi
sabancı
Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Halk GSM Şirketlerinden Şikâyetçi “Verdiğimiz Paranın Karşılığını Vermiyorlar”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Halk GSM Şirketlerinden Şikâyetçi “Verdiğimiz Paranın Karşılığını Vermiyorlar”
Aksaray’ın pek çok noktasında yaşanan hat sorunları cep telefonu kullanıcılarını çileden çıkartırken merkez dışında kalan köy ve kasabalarda yaşayan Aksaraylılar Aksaray’ın pek çok noktasında sıkıtı yaşandığını söylediler.

Ülke genelinde yaşanan tüm felaketlerde sınıfta kalan GSM şirketleri ülke genelinde çekim konusunda birbirleriyle yarıştıklarını ve ülke genelinde çekimsiz noktalarının olmadığını söyleyerek müşterilerini transfer etmeye çalışmasına rağmen Türkiye’nin merkezinde olan ve yüz ölçümünün çok büyük bölümü de düz alanda olan Aksaray’da çekim sorunları nedeniyle vatandaşların tepkilerine neden olmaya başladılar.

Kent merkezinde yaklaşık 2 yıldır çözülemeyen soruna ek olarak Merkez ve ilçelere bağlı köylerde erişim sorunu yaşadıklarını söyleyen Aksaraylılar verilemeyen hizmete rağmen sürekli değiştirilen tarife ve fiyatlar nedeniyle de firmaları eleştirerek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’ın özellikle dağ köylerindeki pek çok alan ile kırsal bölgelerde cep telefonlarının internet ve şebekeleri çalışmıyor. Bununla ilgili de müşteri temsilcileri kayıt oluşturmak dışında hiçbir şey yapmıyor. GSM hattını değiştirsek de hepsi aynı baz istasyonunu ortak kullandıklarından sorun yine bitmiyor.

Kırsalda sorun böyleyken günde binlerce insanın bulunduğu yeni sanayi sitesi içerisinde de aynı sorun yaşanıyor. Organize Sanayi Bölgesi ile belediye arsaları arasında da sorun aynı. Buralar dışında şehrin merkezinde yaklaşık 2-3 yıldır yaşanan iletişim sorunu halen giderilmiş değil. Toplamda 300 bin kişinin yaşadığı şehre göre yatırım yapan firmalar nüfus 500 bin sınırına dayanmasına rağmen yeniliğe ve yatırıma gitmediler. Yaz ayında artan nüfus ile cep telefonu kullanımı daha da artacağından sorun daha çoğalacak. Bizlerden aldıkları paranın karşılığını vermiyorlar.

Bunun dışında sürekli olarak paket değişiklikleri yaparak anormal derecede zam yapan firmalar konusunda bir çalışma yapılmıyor. Telekom başta olmak üzere internet tarifeleri ile cep telefonu tarifelerine yapılan zamlar açıklanan enflasyon oranlarının çok üzerinde.

Normal şartlarda elektrik kesintisi olmayan, alanının yaklaşık yüzde 70’i ovada bulunan bir şehirde bu sorun yaşanıyorsa deprem ve felaket dönemlerinde bu firmaların ulaşımı çözememesini normal karşılamaya başladık. Ulaştırma bakanlığından bu konuda bir çalışma yapmasını istiyor ve paket olarak taahhüt edilen ve kullanılamadığı için sıfırlanan internet tarifelerinin sonraki aylara devrolması konusunda bir çalışma yapılmasını istiyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Düğün Konvoylarına Tepki ArtıyorÖnceki Haber

Düğün Konvoylarına Tepki Artıyor

Aksaray’ın Yöresel Lezzetleri Sergiye ÇıktıSonraki Haber

Aksaray’ın Yöresel Lezzetleri Sergiye Çı...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar