Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

“Et Konseyi Fiyatları Güncellemeli”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Et Konseyi Fiyatları Güncellemeli”
Kırmızı Et Konseyi tarafından her hafta güncellenen dana ve kuzu karkas et kesim fiyatları güncellendi. Güncellenen kırmızı et fiyatlarını değerlendiren Aksaray Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ayhan Özkök, kesim fiyatları ile birlikte yükselen maliyetlerin üreticilere bir şey kazandırmadığını söyledi.

Üreticilere memnun etmeyen fiyatların açıklandığını aktaran KEÜB Başkanı Ayhan Özkök, yapılan fiyat artışlarının kar bırakmadığını belirtti. Özkök, karkas et kesim fiyatlarının üreticiye fayda sağlamadığını ifade ederek aradaki aracıların daha çok kazanç elde ettiğini kaydetti. Kırmızı et üretiminde kazanç sağlayamayan üreticilerin üretimi bıraktığını ve üretimde tehlike sinyallerinin başladığının altını çizen Özkök, “Konsey tarafından açıklanan fiyatlar üretici için tatmin edici olmadı. Daha öncede 310 liraya kestiğimiz danayı 295 ila 300 liraya kesiyoruz. Üreticilerimizin bu fiyatlar ile karı olmuyor. Girdi maliyetlerine bağlı olarak yem fiyatları, veteriner giderleri, diğer mal ve hizmetler artış gösteriyor. 260 liraya kestiğimizde yem uygun fiyatlı geliyordu. Kırmızı ete zam geldi şimdi 300 liraya kesiyoruz ancak yem fiyatları daha pahalı oluyor. En az 330 ila 340 lira arasında kesim fiyatının olması gerektiğini düşünüyoruz. Üreticinin kazanabilmesi için bu fiyatların güncellenmesi şart. Üreticiden markete gidene kadar aradaki basamaklarda et fiyatları olabildiğince yükseliyor. Üreticiler kesime gidecek bir hayvana 2 yıl bakıyorlar. Bayram seyran demeden çalışarak üretime devam ediyorlar. Üreticilerin hakkının ezdirilmemesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Kırmızı et üreticilerine verilen destek kapsamlarının genişletilmesi gerektiğini söyleyen Özkök, desteklerin arttırılması talebinde bulundu. Özkök açıklamasının devamında, “Yem fiyatlarının kontrol altına alınmasını ve kırmızı et kesim fiyatlarının arttırılmasını bekliyoruz. Marketlerde 450 liradan aşağıya et bulamazken, üreticide et fiyatı 300 liradan alınıyor. Yetkililerimizden üreticilere destek olmasını istiyoruz. Verilen desteklerin arttırılması gerektiğini düşünüyoruz. Maliyet artışları karşısında dayanamayan üreticilerimiz üretimden vazgeçerek üretmeyi bırakıyor. Birliğimizden çıkan pek çok üyemiz oldu. Para kazanamadığını beyan eden üreticilerimiz artık üretmiyor. 180 üyemiz istifa etti. Tüketicilere fiyatlar pahalı geliyor ancak üretici kazanmadığı için fiyat artışı istiyor. Gıda üretiminde dengenin sağlanması için üreticilerimiz adına destek istiyorum.” ifadelerini kullandı. (Haber: S. OLGUN)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Altın Fiyatları Seyrini Koruyacak”Önceki Haber

“Altın Fiyatları Seyrini Koruyacak”

Sahte Banka Aramalarına Dikkat!Sonraki Haber

Sahte Banka Aramalarına Dikkat!

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar