Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

“Altın Fiyatları Seyrini Koruyacak”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Altın Fiyatları Seyrini Koruyacak”
Son günlerde yaşanan döviz kuru hareketlilikleri altın fiyatlarını da etkiledi. Kuyumcu esnafları yılbaşının geçmesinin ardından yükselişe geçen altın fiyatların seçim sürecine kadar seyrini koruyacağını söyledi.

Yerel seçimlere sayılı günler kala sektörlerde hareketlilikler yaşanmaya devam ederken altın fiyatlarında da değişimler yaşandı. Döviz kuruna bağlı olarak yükselişe geçen altın fiyatları ile ilgili açıklamada bulunan kuyumcu esnafları, bankaların faiz politikalarının altın fiyatlarını etkilediğini dile getirdi. Düğün sezonunun yaklaşması ile birlikte vatandaşların alımında hareketlilik yaşandığını kaydeden kuyumcular yatırımın altın veya toprak üzerine yapılması gerektiğini kaydetti. Seçim sürecinin ardından yine fiyatlarda artık beklediklerini dile getiren kuyumcular, “Seçim öncesinde altın fiyatlarında yükselme bekliyorduk. Beklentimizin dışında bir yükselme oranı olmadı. Dünya genelinde yaşanan olayların etkisi ile yükselmeler olmuştu. Şu anda normal seyrinde devam ediyor. Yılbaşı sonrasında bir miktar artış oldu ama altın fiyatları fazla değişkenlik göstermedi. Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutmasının da etkisi oldu. Seçim sürecinin ardından yine değişikler olabilir. Enflasyon normal seviyelere getirilebilirse altın fiyatlarında artış beklemiyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

Vatandaşın en çok tercih ettiği altın gruplarının fiyatları konusunda bilgiler veren kuyumcular, “24 ayar gram altın 2 bin 110 lira civarında alıcı buluyor. 22 ayar gramlar 2 bin liradan alıcı buluyor. Çeyrek altınlar ise 3 bin 600 lira civarında satışa sunuluyor. Yarım altın 7 bin 200 lira, cumhuriyet altını ise 14 bin liradan alıcı buluyor.” şeklinde konuştu.

 

Vatandaşlara yatırım konusunda önemli tavsiyelerde bulunan esnaflar, “Bankalarda Türk lirası bazında faiz uygulamasından kaynaklı olarak bir talep var. Ancak faizler düşmeye başladığı zaman bu yatırımlar kişilere olumlu sonuç vermeyecektir. Vatandaşlarımızın yatırım konusunda gayrimenkul, arsa, altın gibi hususları değerlendirmesini öneriyoruz. En iyi yatırım önce toprağa oluyor. İkinci sırada altın yatırımlarının çok önemli olduğunu söyleyebiliriz.” dedi. (Haber: S. OLGUN)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ceylan “TOKİ Evleri Kısa Sürede Tamamlanacak”Önceki Haber

Ceylan “TOKİ Evleri Kısa Sürede Tamamlan...

“Et Konseyi Fiyatları Güncellemeli”Sonraki Haber

“Et Konseyi Fiyatları Güncellemeli”

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar