Eskil’de Neler Oluyor?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eskil’de Neler Oluyor?
30 Milyonluk festival iddiasının ardından, 30 bin liralık hindi tartışması başladı.

Eskil ilçesinde son haftalarda belediye ile ilgili ortaya atılan iddialar tepkileri arttırmaya devam ederken geçen haftalardaki düzenlenen festivalin ardından belediye bütçesinden alındığı iddia edilen 30 bin liralık hindi tartışması büyümeye devam ediyor.

Aksaray’ın alan genişliği olarak en büyük ilçesi olan ve özellikle de tarıma dayalı ekonomisi ile Türkiye’nin de pek çok ilçesini geride bırakan Eskil ilçesinde yerel seçimlerin üzerinden geçen 2 seneden fazla süreye rağmen iddia ve tepkiler bitmek bilmiyor.

Özellikle belediye başkanı Mustafa Zavlak’ın Ak Partiden Milliyetçi Hareket Partisine transferi ve Milletvekilliği seçimlerinin arından partisinin Eskil belediye başkanlığı adaylığı için yola çıkacakken son haftada Ak Partiye yeniden transfer olması ve Milletvekilliği seçimlerinde listesinde olduğu Milliyetçi Hareket Partisine karşı Ak parti ile Eskil’de kazandığı zaferin ardından belediye başkanlığının ilk yılında yaptığı ulaşım hamleleri ile de Eskil halkının taktirini toplayan başkan Zavlak’ın ikinci yılında ortaya atılan iddialar tepkileri arttırmaya başladı.

Özellikle belediyeye alınan personeller konusunda Eskildeki birçok kişinin tepkisine neden olan, sonrasında da yıkılan yapılar konusunda da eleştirilerin odağına yerleşen Mustafa Zavlak ile ekibi geçen ay içerisinde düzenlenen festival ve ortaya atılan festival bedeli nedeniyle eleştirilerin merkezine yerleşirken son olarak belediye tarafından alındığı iddia edilen 30 bin liralık hindi konusunda da tepkilere neden olan Zavlak’a muhalif kanat ve birçok vatandaş tarafından tepkiler artmaya devam ederken alınan hindilerin de kendisine yakın akrabasından alındığı iddiası Eskil’de yeni haftanın gündemi oldu.

30 Milyon liraya düzenlendiği iddia edilen festivalin bedeli konusunda bir açıklama yapmayan Eskil belediyesinin 30 Bin liralık hindi masrafı konusunda konuşan vatandaşlar; “Ülkede birçok belediye tasarruf tedbirleri nedeniyle sıkıntı yaşarken Eskil’in bütçesi son derece iyiymiş. 30 Milyon liraya düzenlendiği iddia edilen festivalle ile ilgili net bir rakam açıklanmadı.

Bu hafta da belediye başkanının kendi akrabasından 30 bin liraya hindi aldığı iddiaları ortaya atıldı. Bu nasıl bir şey? 30 Bin liraya hindi mi olur? Yada 30 bin liralık hindi kimlere ikram edildi? Eskilde para bu kadar fazla mı? Fazla ise Eskil’in bekleyen su başta olmak üzere birçok sorunu var. Daha önce belediyeye alınan işçiler ile gündeme gelen isimler şimdi de festival bedeli son olarak da 30 bin liralık hindi iddiası ile gündemden inmiyor.

Elbette belediyeye bir şeyler alınacak ama bu akraba, eş, dosttan temin edilmek yerine duyuru veya teklif ile alınmalı. İddialara göre bu alınan hindiler için 30 bin lira başkanın akrabasına ödenmiş. Bu doğru bir yol değil” ifadelerini kullanırken bazı vatandaşlar ise belediye başkanı Mustafa Zavlak’ın aldığı iddia edilen 30 bin liralık hindinin faturalandırılmasının bile başkanın dürüstlüğünü ifade ettiğini belirterek bu bedeli ödemenin başka yollarının da olduğunu belirterek belediyelerde benzeri ödemelerin başka şekillerde ödenebildiğini ima ettiler. (Haber: Nazmi ÇALIŞKAN)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Turizm İçin Toplandılar Önceki Haber

Turizm İçin Toplandılar

Aksaray-Konya Yolunda Feci Kaza: 3 Ölü, 1 Ağır Yaralı Sonraki Haber

Aksaray-Konya Yolunda Feci Kaza: 3 Ölü,...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar