Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

ENERYA’dan Aynı Anlama Gelen 2 Farklı Mesaj “Bedava Doğalgaz 30 Nisan’dan Sonra Yok”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ENERYA’dan Aynı Anlama Gelen 2 Farklı Mesaj “Bedava Doğalgaz 30 Nisan’dan Sonra Yok”
Doğalgaz dağıtım şirketi olan ENERYA 29 Mart ve 30 Mart tarihli mesajları ile kafaların karışmasına neden olurken her iki mesajda da bedava doğalgazın 30 Nisan itibariyle son bulduğu belirtildi.

Seçim öncesi siyasi partiler sahada son kozlarını oynarken geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan doğalgaz desteğinin süresi konusunda son noktayı Aksaray’da da doğalgaz dağıtım ağını yöneten ENERYA koydu.

ENERYA Tarafından Aksaray’daki bazı abonelere 29 Mart tarihinde gönderilen SMS’de “1 Mayıs 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi kapsamında tahakkuk edilen faturalarda 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimlerinin devletimiz tarafından karşılanması uygulaması 30 Nisan 2024 tarihi itibariyle sona erecektir. Fatura oluşturma işlemleri başladığında sayacınızın ulaşılabilir olması önem arz etmektedir” denilerek Nisan ayı sonu itibariyle doğalgaz desteğinin son bulacağı duyurulurken 30 Nisan tarihinde yine aynı abonelere gönderilen SMS’de “29-03-2024 Tarihinde abonelerimize iletilen SMS sehven gönderilmiştir. Lütfen bu mesajı dikkate almayınız. Nisan ayı boyunca indirimler devam etmektedir” denilirken bayram kutlaması ile mesaj sonlandı.

Bir gün arayla abonelere gönderilen mesajların her ikisinde de Nisan ayı içerisinde doğalgazın ücretsiz verileceği belirtilirken ilk mesajda 30 Nisan’dan sonra bu desteğin sonlanacağı belirtildi. Sehven gönderildiği belirtilen mesajın ikincisinde ise Nisan ayında doğalgaz desteğinin Nisan ayı içerisinde devam edeceği vurgulanırken 30 Nisan tarihinde desteğin devam edeceği yönünde bir açıklama yapılmadı.

ENERYA tarafından gönderildiği belirtilen mesajı değerlendiren ve gazetemize ulaşan vatandaşlar bu mesajların sebebini ve düzelteme gerekçesinin ilgili doğalgaz dağıtım şirketi tarafından açıklanmasını ve seçim öncesinde gönderilen ikinci mesajda 30 Nisan sonrası konusunda yapılmayan açıklamaya da açıklık getirilmesi istendi. (Haber/Fotoğraf: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Aksaray Emniyeti ve Jandarması Gereğini YaptıÖnceki Haber

Aksaray Emniyeti ve Jandarması Gereğini...

Kira Beyannameleri İçin Süre 5 Nisan’a UzatıldıSonraki Haber

Kira Beyannameleri İçin Süre 5 Nisan’a U...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar