
Etkili olan dondurucu hava nedeniyle Cumartesi ve Pazar pazarlarında birçok esnaf tezgah açmazken vatandaşlar da don tehlikesine karşılık marketlerdeki sebze, meyve reyonlarına akın ediyor.
İl genelinde etkili olan soğuk hava şartlarından Pazar yerlerinde nasibini aldı. Gündüz saatlerinde bile eksi derecelerde seyreden hava sıcaklıkları Cumartesi ve Pazar pazarında da olumsuz etkisini gösterdi. Soğuk hava nedeniyle bazı esnafların tezgahlarını açmadıkları görünürken birçok vatandaş da her hafta sebze ve meyve ihtiyaçlarını gördükleri Pazar yerleri yerine marketlerdeki tezgahları tercih ettiler.
Pazarcı esnafları gece saatlerinde -10 derecenin altına düşen hava sıcaklıklarının gündüz saatlerinde de Pazar yerlerinde aynı düzeyde hissedildiğini belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Pazarcının derdi bu hava şartları. Ne yazık ki kamyon kasalarındaki sebze ve meyveleri ısıtma veya korunaklı bir yere alma şansımız yok. Bu şartlarda araçlarla hareket halindeyken bile bu malzemeler etkileniyor. Pazar yerlerinde hava sıcaklıkları ne yazık ki gece saatlerinden farklı değil. Akşama kadar ateş başında olmamıza rağmen donuyoruz. Üzeri kapalı olan bu Pazar yerleri yağıştan korusa da dışarıdan daha soğuk oluyor. Geçen haftaya göre pazara gelen insan sayısında da azalma var. Gelenlerde zaten ufak tefek ihtiyaçlarını görüp ayrılıyorlar. Birçok esnaf tezgah açmıyor. Pazarcının çilesi de bu” dediler.
Alışveriş için Pazar tezgahlarını tercih ettiklerini belirten vatandaşlar ise dondurucu hava şartları nedeniyle bu süreçte kapalı alanlardan alışveriş yapmak zorunda kaldıklarını söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “Pazar yerleri elbette her zaman ilk tercihimiz oluyor ancak bu iklim şartlarında kapalı alanları tercih ediyoruz. Pazardan alınan ürünler genelde soğuk almış oluyor. Keşke onlarında bu süreçte kapalı ve sıcak bir alanları olsa da orada ürünlerini satıp koruyabilseler. Ama pahalı olmasına rağmen bir, iki haftalığına da olsa sıcak alanlardan alışveriş yapacağız” dediler. (Haber: E.BUDAK)
Yorum Yazın