Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Dolandırıcılar Bu Bilgilere Nasıl Ulaşıyor?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dolandırıcılar Bu Bilgilere Nasıl Ulaşıyor?
Ülke genelinde sıkça haberlere konu olan dolandırıcılık olayları konusunda yetkililer vatandaşları uyarmasına rağmen dolandırıcıların taktikleri sürekli değişiyor.

Yıllardır ülkemiz genelinde devam eden telefon dolandırıcılığı olayları konusunda Aksaray il emniyet müdürlüğü çalışmalarını sürdürürken vatandaşları da telefon dolandırıcılığı konusunda uyarıyor.

Gerek emniyet gerekse sosyal medya ve haber kaynaklarında bu türden uyarılar olmasına rağmen özellikle yaşlı vatandaşların bu tuzaklara düşmesini fırsat bilen bu dolandırıcılar son günlerde ilimizde de nokta atışı tespit edilen yaşlı hemşerilerimize telefon açarak kendilerinin polis olduklarını ve kimlik bilgilerinin değişik çete ve guruplar tarafından kullanıldığı yalanı ile vatandaşları ikna etmeye çalışıyorlar. Polis oldukları konusunda ısrarlarından vazgeçmeyen dolandırıcılar vatandaşları ikna etmek için TC kimlik numarasına kadar her türlü gizli ve özel bilgiyi hedeflerindeki kişiye aktararak güven sağlamaya çalışıyorlar. Dolandırıcılar konusunda emniyet yetkilileri her tür ihbarı titizlikle değerlendirirken vatandaşlara kendilerini polis, hakim, savcı veya başka bir sıfat ile tanıtarak para veya şifre isteyen kişilere kesinlikle itibar edilmemesini ve benzeri durumlarda polis ekipleriyle irtibat kurmalarını istedi.

Konu hakkında konuşan yurt dışından emekli 75 yaşındaki Ş.Ç. “Bizle telefon ile irtibat kuran kişi ısrarla polis olduğunu söylemesine rağmen bu konuda bizleri ikna edemedi. Televizyonlardan bu türden olayları sürekli duyuyoruz ancak bu olayda kafamızı karıştıran bu kişilerin kimlik bilgilerimizi nasıl ve nereden elde ettikleri. Bu bilgiler bu kadar kolay ve basit şekilde ortada nasıl geziyor veya bu insanların ellerine kimler tarafından nasıl veriliyor. Yetkililerin bu konuda bir çalışma yapması ve bunlardan önce bu bilgileri bunlara satanlar yakalanmalı. Beni arayan kişi ev adresimi, telefon numaramı ve kimliğimin tüm bilgilerini nasıl ve nereden alıyor. Kimse bunlara inanmaz ama verdikleri bilgiler sadece Devlet görevlilerinin ulaşabileceği bilgiler. Bu nedenle de insanları kandırabiliyorlar” diyerek tepki gösterdi. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AKSARAYSPOR EVİNDE 3 PUANDAN OLDUÖnceki Haber

AKSARAYSPOR EVİNDE 3 PUANDAN OLDU

MHP’de Karataş DönemiSonraki Haber

MHP’de Karataş Dönemi

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar