Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Doğan “Kapadokya’nın En Önemli Parçasıyız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğan “Kapadokya’nın En Önemli Parçasıyız”
2010 Yılından beri il kültür ve Turizm il müdürü Mustafa Doğan 11 yılın değerlendirmesini yaptığı toplantıda 11 yılda yapılan çalışmaları anlatırken önümüzdeki dönemde yapılacak olan yatırım ve çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.

Aksaray il kültür ve turizm müdürü Mustafa Doğan 11 yıllık müdürlük süreci ve Aksaray’ın turizm alanında yapmış olduğu yatırım ve çalışmalar hakkında bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. 2010 yılında kültür ve turizm il müdür vekili olarak başladığı görevini 11 yıldır yürüten Doğan Aksaray’ın tanıtım çalışmaları başta olmak üzere bir çok projeye imza attıklarını ve bu sayede Aksaray’a gelen turist sayısında da önemli oranda artış olduğunu kaydetti. Özellikle Kapadokya bölgesi içerisinde Aksaray’ın da çok önemli turizm alanlarına sahip olduğunu hatırlatan Doğan yerli ve yabancı turistler için Aksaray’ın yeni bir merkez haline geldiğini ve bu yönde çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Özellikle Ihlara vadisi ne son olarak 2019 yılı boyunca 600 bin turistin geldiğini ve pandemi sürecinin olumsuz etkileri olmasaydı bu rakam bugünlerde 1 milyonu aşacaktı diyen Doğan açıklamasında; “Dünyanın en önemli turizm alanlarından birisi konumunda bulunan şehrimizin potansiyelini arttırmak adına çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Kapadokya’nın en önemli turizm alanlarından olan Ihlara vadisi içerisinde buluna oyma kayalar ve kiliseler yerli ve yabancı bir çok turistin ilgisini çekiyor. Yaptığımız çalışmalar ile 2019 rakamlarına göre sadece Ihlara vadisi yılda 600 bin turiste ev sahipliği yaptı. Şimdilerde vadinin yürüyüş alanlarını genişletmek için çalışmalarımızın sonuna geldik. Şimdiye kadar merdivenlerden inenler vadinin sol kısmından hareket ederek Belisırma güzergahına hareket ediyorlardı. Vadinin sağında kalan alan yanı Ihlara kasabamıza giden alan hazır olmadığından kullanılmıyordu. Bu yıl gelen turist yoğunluğu ve ilerleyen yıllardaki hedeflerimize baktığımızda artık vadi içerisinde çok fazla yoğunluk olacağından gelen turları vadinin sağına veya soluna şeklinde yönlendirme ile bölmüş olacağız ve bir kısım Belisırma’dan çıkarken diğer kısım da Ihlara kasabamızdan çıkacak. Vadi içerisinde sorunları gidermek için çalışmalarımız da sürmekte. Vadi içerisinde en fazla talep edilen tuvalet ve mescit konusunda çalışmalar devam ediyor. Vadinin iniş ve çıkışı konusunda yıllardır süren asansör sorunu da gündemimizde. Ancak bu alana yapılacak asansörden daha çok teleferik ile vadiye iniş ve çıkışlar daha olumlu olarak karşılandı. Bu yönde bakanlığımız ile görüşmeler devam ediyor. Vadi konusunda diğer bir çalışma da Aksaray belediyemiz tarafından yürütülmekte. Belediyenin çalışmaları ile çok yakın biz zamanda bu alana cam teras konularak gelen yerli ve yabancı turistlerin kullanımına sunulacak.

Bununla beraber bir çok alanda yapılan çalışmalar devam ediyor. İl genelinde yapılan kazı çalışmalarına ek olarak 3 yeni alan daha kazı çalışma alanı olacak. Bununla ilgili Cumhurbaşkanlığımız ile görüşmelerimiz devam ediyor. İlerleyen günlerde olumlu bir sonuç aldığımız taktirde kazı çalışmaları ile 11 bin yıllık şehrimizde daha eski medeniyetlerin de varlığını ispatlamış olacağız.

Aksaray sadece tarihi değil doğal güzellikleri ile de bir çok kişinin ilgisini çekmeye başladı. Özellikle Narlı göl ve Tuz gölü konusunda Valimiz Hamza Aydoğdu’nun destekleriyle başlayan çalışmalar sonuç vermeye başladı. Narlı göldeki kalp şeklindeki görüntü doğaseverleri bu bölgeye çekerken diğer bir yandan Tuz gölü içerisindeki flamingolar da doğa severlerin ilgisini çekmeye başladı. Bölgelere yapılacak olan doğal evler ile yerli ve yabancı turistleri bölgede misafir etmeyi hedefliyoruz. Bununla beraber Kapadokya’nın balon turizmi konusundaki potansiyeli de her geçen gün artıyor. Bununla ilgili çalışmalarımız 2015 yılında başladı. Bir çok balon firması ile görüşmelerimiz oldu. Bir balon firması 2016 yılında uçuş için lisansını almasına rağmen meydana gelen olumsuz olaylar nedeniyle uçuşlar 2019 yılında başlayabildi. Tek firma tarafından başlatılan uçuşlara olan ilgi diğer firmaları da bu alana yönlendirdi. Yakın zamanda yapılacak çalışmalar ile bir çok firma bu bölgede faaliyet göstermeye başlayacak” diyen il kültür ve turizm müdürü Mustafa Doğan Başta Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu olmak üzere Aksaray için yapılan çalışmalara destek veren tüm kurumlara teşekkür etti. (Haber:E.B)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Türkiye’nin Eşekli Dostoyevski’si”Önceki Haber

“Türkiye’nin Eşekli Dostoyevski’si”

Aşı Maskotu Meydanda ‘mavi’ Kategori İçin Vatandaşlara SeslendiSonraki Haber

Aşı Maskotu Meydanda ‘mavi’ Kategori İçi...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar