Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

CHP Merkez İlçe Başkanı Altınpınar Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Merkez İlçe Başkanı Altınpınar Oldu
Aksaray Cumhuriyet Halk Partisi’nin 12 Ağustos Cumartesi günü Gülağaç ilçesi ile başlayan ilçe kongresi takvimi 3 Eylül Pazar günü yapılan Merkez ilçe kongresi ile tamamlandı. Kadın Kolları eski Başkanı Sibel Altınpınar, Merkez İlçe Başkanı oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Aksaray ilçe kongreleri sona erdi. 3 Eylül Pazar günü Aksaray Kültür Merkezi Küçük Salonda Cumhuriyet Halk Partisi’nin merkez ilçe kongresi yapıldı. Yapılan kongrede 4 yıl boyunca Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüten Sibel Altınpınar, tek aday olarak çıktığı kongrede ilçe başkanı oldu.

 

İlçe kongrelerinde seçilen isimlere başarılar dileyen CHP İl Başkanı Hacı Ali Keleş, "Kaybedilen seçime rağmen, kızgınlıklara rağmen, partimizi tekrar iktidar yapma konusunda çalışmalar yaparak mücadele etmeyi, çalışmayı seçtikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Ben de merkez ilçe kongremizin partimize ve Aksaray'a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

 

Kongreyle birlikte yönetim kurulu da kesinleşti. 13'üncü Olağan Merkez İlçe Kongresinde, CHP Aksaray Merkez İlçe Yönetim Kurulu asil üyeliklerine, Berna Atlamaz, Bülent çelik, Hüseyin Çelik, Celal Çelik, Sufan Çelikkol, Yaşar Eren, Emrah Kendigelen, Elif Gökkuş, Ramazan Gönen, Üstüner Karatay, Ömer Karsandı, Osman Kaynak, Şükran keskin, Sibel Muştu, Oğuz Özan, Eda Toprak seçildi. 

 

Merkez İlçe yedek yönetim kurulu üyeleri ise Yüksel Düzgün, Eznur Babaer, Sait Yüksel, Feryal Dilek, Mehmet Arslan, Kahraman Kutlu, Ümmügülsüm Eren, Ali Rıza Dündar, Rafet Çelik, Ramazan Isıcak, Mehmet Acar, Hikmet Baş, Döndü Aras, Leyla Bozkurt, Tamer Doğan, Ali Aydoğdu'dan oluştu. 

 

"AKP'ye Dur Demek İçin Buradayız"

 

Kongrede seçilen yeni İlçe Başkanı Sibel Altınpınar konuşma yaparak, "Cumhuriyet Halk Partisi; köklerini halktan alan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlık ilkeleriyle Türkiye’nin yoluna ışık tutan bir partidir. Emperyalizme karşı direnen, milli mücadeleyi nihai zafere götüren bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin siyaset okuludur. Tahrip edilen Cumhuriyetimizin tüm değerlerini yeniden inşa etmek Cumhuriyet Halk Partililerin tarihi sorumluluğudur. Örgütümüzün iç barışı, ülkemizin kurtuluşudur. Bu bilinçle partimizi her koşulda her zaman desteklemeye devam edeceğiz. Bildiğiniz üzere partimizin dört yıldır kadın kolları başkanlığını yürütmekteyim. Yol arkadaşlarımla birlikte tüm çalışmalarımıza birlikten güç doğar ilkesi ile hizmet ettik. Bizler değerli arkadaşlarımızla birlikte tarih yazmaya talibiz. Gün partimizi, davamızı sokak sokak, mahalle mahalle, köy köy dolaşma günüdür. Aksaray’da çalmadık kapı, girmedik ev bırakmamak için bir araya geldik.  AKP'ye dur demek için ampulü sadece kendi yandaşlarına yakmasına izin vermelerine dur demek için, ben bu ülkeyi satıyorum deyip açıkça söyleyenler için, ülkeyi parsel parsel satanlara dur demek için buradayız" ifadelerini kullandı. 

 

"Partimiz İktidar Yürüyüşüne Kaldığı Yerden Devam Edecektir"

 

Eski Merkez İlçe Başkanı Ayfer Zengin de kongreye dair açıklamalarda bulunarak, çok önemli bir seçimi geride bıraktıklarını ancak istedikleri sonuçları alamadıklarını söylerken, "Bu başarısız sonuçların elbette ki nedenleri var. Bu nedenleri sosyal medya üzerinden tartışmak bizi bir sonuca götüremez. Kongreler konuşmaları yapmak, birbirimizi dinlemek ve eksiklikleri tartışmak için vardır. Bugün burada görüş ve fikirlerini açıkça paylaşacak arkadaşlar olduğunu düşünüyorum.  Değerli arkadaşlarım yaşadığımız yenilginin travmasını atlatmamız elbette ki kolay değil ama Cumhuriyet Halk Partisi pes edecek bir parti değil. Unutmayalım ki bu parti içişleri Bakanlığı’na dilekçe sunularak kurulmuş bir parti değil, Kuvâ-yi Milliyecilerin savaş meydanlarında kurduğu bir partidir. Bu nedenle geçmişe takılı kalmadan ancak ders çıkararak önümüze bakmak zorundayız. Partimizin de bir an önce değişimi gerçekleştirip halkımıza yeniden umut olmanın vaktidir. Kongrelerimiz bu amaç için en önemli organdır. Kongreler sonuçlandığında partimiz iktidar yürüyüşüne kaldığı yerden devam edecektir" dedi.

 

"Kaybetmek Zordu Maalesef Biz Bunu Başardık"

 

2023 genel ve cumhurbaşkanlığı seçiminde kaybetmenin zor olduğunu ancak bunu başardıklarını ifade eden CHP Gençlik Kolları Başkanı İsmail Karaca, "Cumhuriyet Halk Partisi’nin süregelen süreçte her zaman kullandığı teknikleri vardır. Bilimden o kadar uzaktı ki, anket firmaları var, vatandaşın söylemleri var ancak biz bir türlü anket firmalarından doğru sonuçlar elde edemedik. Her birimiz seçim sürecinde anket firmalarına baktığımız zaman önde gözüküyorduk. Hatta bazı anket firmaları da bizi birinci turda kazanıyor olarak gösteriyorlardı. Ancak bunun rehaveti midir, bunun rahatlığı mıdır, ekonomi kötü iktidar zaten kaybedecek rahatlığı mıdır nedir biz birinci tur seçimlerini ikinci sırada tamamladık. Bu olağanüstü bir hayal kırıklığı oluşturdu bizde. Hepimizin motivasyonu düşüktü. Bizler bilimsel teknikleri kullanarak siyaset üretmemiz lazım. Çoğunluğu sağlayamamışız, başarıyı getirememişiz. Bunun vicdani bir hesabını yapmamız lazım" ifadelerini kullandı.

 

Başkan Karaca, gençlere umut dolu bir gelecek bırakmanın gerekli olduğunu ifade ederken, "Biz ittifak sürecine girdiğimiz için net bir sonuç aldığımızı göremedik. Ancak namusum ve şerefim üzerine yemin ederim ki İYİ Parti'nin Türkiye’de en çok oyunu arttırdığı yer Aksaray'dır. Bu tartışmaya kapalı bir konudur. İşte değişimin işte gelişimin büyümenin neticesi budur. Bizim bu büyük değişimi hep birlikte el ele kol kola omuz omuza gerçekleştirmemiz gerekiyor" dedi.

 

"Yüzde 48, 52'den Küçük Değerli Arkadaşlar"

 

28. Dönem Milletvekili Adayı Ali Abbas Ertürk de kongrede açıklamalarda bulunarak, önemli bir seçimin kaybedildiğini, bunu açık bir şekilde konuşmak gerektiğini, mağlubiyetin kabullenilmesinin şart olduğunu ifade ederek, "Sebebi ne olursa olsun ben milletvekilini kaybettim kardeşim. Tüm sorumluluğu üzerime alıyorum. Genel Başkan dahil herkesin bu açıklıkla olaya böyle yaklaşması lazım. Yok efendim yüzde 48 aldık. Ama 48, 52’den küçük değerli arkadaşlar. 48 alana bakanlık vermiyorlar bu ülkede, al bu ülkeyi yönet de demiyorlar. Kola kutusunu koysak, tuvalet terliği koysak seçilir denirken bu ülkenin namuslu ve onurlu bir siyasetçisi ne oldu da 48'i geçemedi?" ifadelerini kullandı. 

 

"Genel Başkan Örgütü Yok Sayarak Partiyi Danışmanlarla İdare Etmeye Çalıştı"

 

6'lı Masa'nın başlı başına bir hata olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koalisyonun kötü bir şey olduğunu vatandaşa aşıladığını ifade eden Ertürk, "HDP’nin adayı çıkarmadan aleni bir ittifakın içine katılması da vahim bir hataydı. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan PKK ile kurduğu diplomasiyi gizlemek için sahte milliyetçi bir mevsimlik milliyetçilik politikası izleyecekti ve onu da istedi getirdi başımıza bela etti. Üç yıl il başkanlığı yaptım. Genel başkanımız da sadece bir buçuk kez il Başkanlığı toplantısı yapabildik. Genel Başkanımız bunu yaparken ülkeyi yöneten Recep Tayyip Erdoğan iki ayda bir il Başkanları toplantısı yaptı. Meral Hanım ayda bir il başkanları toplantısı yaptı. Genel Başkan örgütü, ilçeyi, ili yok sayarak genel merkezin meşhur katlarına masa sandalye atarak bu partiyi danışmanlarla idare etmeye çalıştı. Cumhuriyet Halk Partisi danışmanlar katından yönetilmeyecek kadar büyük bir partidir" açıklamasında bulundu.

 

"Bu Gemiyi Limana Güvenli Yanaştıracak Geçmişi Temiz Milyonlarca İnsan Var"

 

Bir sonraki seçimde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 80 yaşında olacağını hatırlatan Ertürk, "Cumhurbaşkanı adayı olacaksa 2028’de kazanır mıyız onu soruyorum. Olmayacaksa 2028 yılında partinin yeni cumhurbaşkanı adayına yol açan bir Genel başkan değişimi anlıyorum ben değişimden. Genel başkanlığın değişimini anlıyorum. Sayın Genel Başkanım hiç endişe etmesin, bu gemiyi limana güvenli yanaştıracak geçmişi temiz, partisinin tarihini bilen Cumhuriyet Halk Partisi'nde milyonlarca insan var. Saygıdeğer Genel Başkanımızın övündüğü çok güzel bir söz var; 'Ben hak yemem' diyor. Bu çok önemli bir kavram. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız da 'ben hak yemem hakkımı da kimseye yedirmem' diyor. Bu partinin başında hak yemeyen ama kimsenin hakkını yedirmeyen bir genel başkan olacak, mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.(Haber merkezi)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AKSARAY BELEDİYESPOR KENDİ EVİNDE 1 PUANA RAZI OLDUÖnceki Haber

AKSARAY BELEDİYESPOR KENDİ EVİNDE 1 PUAN...

Sel Felaketi Araçları Dereye Sürükledi: 1 Ölü Çok Sayıda YaralıSonraki Haber

Sel Felaketi Araçları Dereye Sürükledi:...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar