Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

CHP Adayı Demir “Gerçek Belediyecilik, Halkçı Belediyeciliktir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Adayı Demir “Gerçek Belediyecilik, Halkçı Belediyeciliktir”
CHP Belediye başkan adayı Pelinsu Yıldırım Demir, gerçek belediyeciliğin halkçı belediyecilik olduğunu söyledi.

31 Mart Mahalli Seçimlerinin yaklaştığı şu günlerde, Aksaray Cumhuriyet Halk Partisi, CHP’nin önlenemez yükselişi sürüyor. Seviyeli siyaseti ile en çok sevilen ve takdir gören aday olan CHP Aksaray Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir, vatandaşlar tarafından her geçen gün artan bir teveccüh ile karşılanıyor.  Son katıldığı canlı yayında da gündeme dair yapmış olduğu konuşmaları ile bir kez daha dikkatleri üzerine çeken Yıldırım Demir, Gazeteci Nazmi Çalışkan’ın sorularını cevapladı.

Değerlendirmelerde bulunan Pelinsu Yıldırım Demir Cumhurbaşkanının muhalif hiçbir siyasi partiye söz söylemedi sorusunun üzerine   “Cumhurbaşkanı hiçbir muhalif partiye bir şey söylemedi dediniz ama zaten muhalif parti bir tane o da Cumhuriyet Halk Partisi. Ben bunu böyle görüyorum, böyle kabul ediyorum şehrimizde AK Parti'ye Cumhur ittifakına muhalefet eden başka bir parti göremiyorum” şeklinde cevaplayarak muhalif parti olarak kendini lanse eden diğer partilerin aslında muhalif olmadığının altını çizdi.

“Emeklileri O Dipsiz Kuyulara Atanlar Sizsiniz”

Nazmi Çalışkan, CHP Belediye Başkan Adayına Cumhurbaşkanının Aksaray’a gelişiyle ilgili beklentisinin olup olmadığını sorması üzerine ise Yıldırım Demir “Emeklerimizin beklentisi vardı. Emekli maaşlarının iyileştirilmesi ile alakalı Cumhurbaşkanı enflasyonun dipsiz bir kuyu olduğundan bahsetti, ama emeklilerimizi o dipsiz kuyulara atan sizsiniz! Emeklilerimizi dipsiz kör kuyularda unutanlar da sizsiniz. Sizin, dipsiz kuyulardan ya da enflasyondan bahsetmeye hiç hakkınız yok” derken, mitingde “demir yolu ihalesine yaklaşmış durumdayız” diyen Cumhurbaşkanını eleştirdi.

“Aksaray Halkının Artık Demir Yolu Vaadine Karnı Tok”       

CHP belediye başkan adayı “ Cumhurbaşkanı Aksaray'a yine Demir yoluyla alakalı, hızlı trenle alakalı, her seçim öncesi verilen ve artık standart haline gelmiş, hepimizin alışkın olduğu bir vaatle geldi. Sözlerinde demir yolu için ihale aşamasına gelindiğini anlattı. Zaten gelinmemiş miydi? Bugün mü gelindi? Her seçimde aynı vaatler! Aksaray halkının artık karnı bu vaatlere tok” derken, konuşmasının devamında “ keşke sözlerini tutsalardı, Aksaray’a demir yolunu getirselerdi. Biz senelerdir bunun için mücadele ediyoruz. Maalesef inandırıcılıklarını yitirdiler. Artık bunlar bizim ilk defa duyduğumuz sözler değil. Bunlar 20 yıldır verilen ve hep unutulan sözler. O yüzden bunları yapmak, yaptırmak bize nasip olacak” diyerek Aksaray’a demir yolunu Cumhuriyet Halk Partisinin getireceğini söyledi.

Yıldırım Demir ayrıca, Aksaray’a hizmet gelmeyişine öfke duyduğunu belirtirken hizmetlerden Aksaray’ın nasibini almamasının tek sorumlusunun şehre sahip çıkmayan siyasetçiler olduğunu dile getirdi.

“Aksaray Belediyesini Oldukça Başarısız Buluyorum”

Yıldırım Demir, “Aksaray Belediyesinin son 5 yılını nasıl buluyorsunuz” sorusunu da yanıtlarken, Aksaray’ın hizmet almakta çok vakit kaybettiğini belirtti.

Pelinsu Yıldırım Demir “Açıkçası ben oldukça başarısız buluyorum başarılı bir yönetim görmüyorum. Elbette ki bu değişim içerisinde yapılan iyi işler de vardır, bunlara inkâr etmek istemem. Örneğin kentsel dönüşüme başlanmış olması önemlidir. 20 yıl önceki bizim seçim bildirgemizde henüz kentsel dönüşümün Türkiye'de hukuki bir altlığı yokken Hamidiye ıslah projesi olarak, bugün ki adıyla kentsel dönüşümü vadetmiştik. Lakin kentsel dönüşüme bugün başlandı. Aksaray 20 yılını kaybetti. Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray'ı yönetseydi 20 yıl önce başlanmış olsaydı eğer, bugün Hamidiye, Minarecik Dere gibi mahalleler Aksaray'ın bambaşka bir meydanını oluşturabilecek bir kent merkezi haline gelecekti. Sonuç olarak; genel anlamıyla ben başarısız buluyorum” diyerek AK Partinin Aksaray’a hizmet ve gelişme anlamında 20 sene kaybettirdiğinin altını çizdi.

“Siz Kendi Paranızı Harcarken Bu Kadar Hoyrat ve Savurgan mısınız ?”

CHP Aksaray Belediye Başkan adayı Pelinsu Yıldırım Demir, Aksaray'daki belediye yönetiminin eksiklerini ve yanlışlarını şu sözlerle anlattı:

"Özellikle bizim ayrıldığımız çok temel nokta var. Anlayış noktasında bir farklılık var. Bizim olayları okuma, olayları anlamlandırmamızla Evren Bey'inki maalesef uyuşmuyor. Bir belediye başkanını ve kadrolarını seçtiğimiz zaman, aynı zamanda Aksaray'ın kasasını emanet edersiniz. Bu kadrolar, bu kasayı Aksaray'ın varlıklarını Aksaray için en doğru şekilde kullanması gerek.  Valilik konağının önündeki caddeye bir yıl içerisinde 3 defa asfalt döküldü. Daha sonra Devlet Su İşlerinin boru geçirmesi için asfaltı kazdılar. Daha sonra yama atıldı. Sonra yama çöktü komple tekrardan asfaltladılar. Yani şimdi bu para kimin parası? Sizin babanızın parası değil Sayın Evren Dinçer, bu para Aksaraylı vatandaşın parası. Siz kendi paranızı harcarken bu kadar hoyrat ve savurgan mısınız? Yoksa söz konusu Aksaraylı vatandaşın parası olunca mı 1 yıl içerisinde 3 defa aynı caddeyi asfaltlıyorsunuz” diyerek Aksaraylının parasının boş yere çar çur edildiğini anlattı.

“Pandemide 40 Milyona Estetik Olsun Diye Direk Değiştirdiler”

CHP belediye başkan adayı  “biraz geçmişi anımsayalım, pandeminin en yoğun zamanları. Sokağa çıkmak yasak. Esnaf dükkânlarını açamıyor. Yevmiyeli işçi işine gidip yevmiye kazanamıyor. Böyle bir dönemde Atatürk Bulvarı'nda aydınlatma direklerini kent estetiği adı altında o zamanın parasıyla 40 milyon lira harcadılar ve sadece direklerini değiştirdiler. Öncelik 40 milyon liralık direklerin miydi yoksa dükkânını açamayan esnafın, yevmiye alamayan işçinin bir derdine derman olmak mıydı? İşte bahsettiğim anlayış farkı bu. Biz olaylara farklı pencerelerden yaklaşıyoruz” diyerek yanlış zamanda yanlış işlere para harcandığını belirtti.

“Gerçek Belediyecilik, Halkçı Belediyeciliktir”

Yıldırım Demir konuşmasının devamında gerçek belediyeciliğinde tanımını yaptı. "Gerçek belediyecilik nedir?" diye soran Pelinsu Yıldırım Demir, gerçek belediyeciliğin halkçı belediyecilik olduğunu söylerken, halkçı belediyeciliği vurgulayarak açıkladı.

Yıldırım Demir, özellikle Haluk Şahin Yazgı döneminde yapılan yurtlar konusunda yaşananlara değindi. Aksaray Belediyesi'nin yaptığı yurtların Yurt kura devredilmesi gerektiğini belirterek, bu konuda yaşanan tartışmalara değindi. Belediye kanununun açık olduğunu belirten Demir, Aksaraylı vatandaşların malının bedelsiz olarak devredilmesine karşı çıktı. İstanbul merkezli bir derneğe 15 yıllığına bedelsiz kullanım hakkı verilmesini eleştirdi ve bu durumun Aksaray halkının aleyhine olduğunu savundu. Ayrıca, Tapu Kadastro Müdürlüğü'nün Piri Mehmet Caddesi'ne taşınmasının trafik ve otopark sorunlarını artırdığını dile getirdi. Demir, yönetim anlayışındaki farklılıkları vurgulayarak, Aksaraylı vatandaşların huzur ve refahı için mücadele edeceklerini belirtti.  (Basın bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray’da MHP Coşkusu YaşanacakÖnceki Haber

Aksaray’da MHP Coşkusu Yaşanacak

Çıtak “Aksaray’a Yeni Hizmetler İçin Pusulamız MHP”Sonraki Haber

Çıtak “Aksaray’a Yeni Hizmetler İçin Pus...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar