Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Canavarı Pandemi de Durduramadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Canavarı Pandemi de Durduramadı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) illerin trafik kazası verilerini açıkladı. TÜİK verilerine göre il genelinde bir yılda 4 bin 236 trafik kazasında 45 vatandaş hayatını kaybetti.

Kısa adı TÜİK olan Türkiye İstatistik Kurumu ülke geneli ve illerdeki araç sayıları ve trafik kazalarıyla ilgili verilerini açıkladı. TÜİK verilerine göre 2020 Ocak ayı ve Aralık sonu değerlendirmesinde il genelinde 4 bin 236 trafik kazasında 45 vatandaş hayatını kaybederken 2 bin 129 kişi de yaralandı. Kazalarda hayatını kaybeden 45 vatandaştan 19’u ilk kaza anında yaşamını yitirirken 26 kişi de kaldırıldıkları hastanelerde kurtarılamayarak yaşamlarını yitirdiler.

TR 71 bölgesinde bulunan Niğde,Nevşehir,Kırıkkale ve Nevşehir illerindeki kaza sayılarında ilk sırada yer alan Aksaray’daki kazaların önemli bir bölümü şehirlerarası yollarda meydana gelirken geçmiş yıllara göre artan araç yoğunluğuna göre ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası sayılarında azalma olduğu ortaya çıkıyor. Türkiye’nin en önemli kavşak noktasının başında gelmesi Doğu-Batı ve Kuzey Güney kesişme noktası olması nedeniyle günlük on binlerce aracın kullandığı şehirlerarası yollarda olumsuzluk yaşanmaması için 24 saat denetimlerini sürdüren emniyet ve jandarma ekiplerinin denetimleri sayesinde ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası sayısında azalma olurken meydana gelen kazaların büyük bölümünün yol ve araç sorunlarından değil sürücü hatalarından kaynaklı olması denetimlerin daha da sıklaştırılması gerektiğini ortaya çıkartıyor.

Aksaray genelinde 45 kişinin yaşamını yitirmesine 2 bin 129 kişinin de yaralanmasına neden olan kazaların bir önceki yıla göre azalmasının pandemi nedeniyle araç trafiğindeki düşüşünün de etkili olduğu kaydedilirken ilerleyen aylarda hız koridoru uygulamasının Aksaray’daki şehirlerarası yollarda da uygulanmaya başlaması ile trafik kazalarındaki olumsuz tablonun büyük oranda ortadan kaldırılacağı tahmin ediliyor.

Daha önce otoyollarda uygulanan hız koridoru uygulamasının başarıya ulaşması ile ölümlü kazalarda yüzde 37 yaralamalı trafik kazalarında ise yüzde 43 azalma olduğu açıklanmıştı. Otoyollarda hız koridorunun başarılı şekilde uygulanmasının ve kazalardaki azalma oranları uygulamanın şehirlerarası yollarda uygulanmasının önünü açtı. Emniyet genel müdürlüğünün Nisan ayında pilot bölge olarak seçtiği Ankara çevre yolu ile Kırıkkale arasında hayata geçirdiği 66 noktadan takip edilen hız koridorunun yakın zamanda ilk olarak Aksaray Ankara ve Aksaray Adana yollarında uygulanması bekleniyor. Bu sayede sürücülerin aşırı hızla seyretmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor. (Haber:E.B)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
YILIN İLK MAHSULÜ BORSA'DAÖnceki Haber

YILIN İLK MAHSULÜ BORSA'DA

Düğünlerde Tam Normal 15 Haziran’dan SonraSonraki Haber

Düğünlerde Tam Normal 15 Haziran’dan Son...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar