Reklamı Geç
İrfan Çıtak
Aksaray
DOLAR32.3974
EURO35.2937
ALTIN2250.8

Düğünlerde Tam Normal 15 Haziran’dan Sonra

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düğünlerde Tam Normal 15 Haziran’dan Sonra
Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan kısıtlamalar kontrollü normal dönemi ile ortadan kalkarken düğün yapacaklar için 15 Haziran sonrası için sevindiren haber geldi.

Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs ile mücadele sürerken uygulanan sıkı tedbirler ile vaka sayılarının hedeflenen sayılara gerilemesi ile kontrollü normal dönemi de dün itibari ile başladı. Pazartesi gün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından kontrollü normal için takvimi açıklayan içişleri bakanlığı evlenmek için yasakları bekleyen ailelerin yüzünü güldürdü. İçişleri bakanlığından düğünlerle ilgili yapılan açıklamada; “Nikah törenleri ile nikah merasimi şeklindeki düğünler; açık alanlarda; Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde nikah törenleri ve düğünlerle ilgili belirlenen tüm kurallara eksiksiz riayet edilmesi, masa ve sandalyeler arasında gerekli mesafenin bırakılması ile temizlik, maske, mesafe kurallarına uyulması, yiyecek-içecek ikramının yapılmaması, kapalı alanlarda ise yukarıdaki kurallara ilave olarak; kişi başı asgari 6 metrekare alan bırakılması, azami 100 davetli ile sınırlandırılması, kaydıyla 01 Haziran 2021 Salı gününden itibaren yapılabilecektir.Yiyecek-içecek ikramına ve kapalı alanlarda azami davetli sayısına ilişkin kısıtlamalara 15 Haziran 2021 Salı günü son verilecektir. Bu tarihten sonraki nikah törenleri ve düğünlerde yiyecek- içecek ikramı yapılabilecek olup kapalı alanlarda kişi başına en az 6 metrekare alan bırakılması kaydıyla azami katılımcı sınırı uygulanmayacaktır. Nişan ve kına gibi etkinliklere 01 Temmuz 2021 tarihinden sonra izin verilecektir” denildi.

İçişleri bakanlığının düğünlerle ilgili takvimi açıklamasının ardından kısıtlamaların tamamen kalkacağı 15 Haziran sonrası için hazırlıklara başlayan vatandaşlar düğün salonlarına akın etmeye başladı. Özellikle kışın düğün için yerlerini ayırtan vatandaşların aksine istedikleri tarihte yer bulamadıklarını ifade eden vatandaşlar Aksaray’ın düğün salonu konusundaki sorununun bitmemesine tepki göstererek yaptıkları açıklamalarda; “Kış ayından beri yaz döneminde düğünlerin yapılıp yapılmayacağı merak konusuydu. Bu yüzden kış ayından yaz ile ilgili bir planlama yapamadık. Dün Cumhurbaşkanımız açıklamaları yaptı ve ardından da İçişleri Bakanlığının ilgili genelgesi yayınlandı. Düğünler davetli sınırlaması olmadan 15 Haziran’dan sonra yapılacak dendi ama şimdide istediğimiz gün konusunda sıkıntı yaşıyoruz ve fiyatlar nasıl olduysa yükselmiş. Kışın yerlerini ayırtanlar şanslı. Bizler ne yapacağız bilmiyoruz ama artık her ilde olan belediye düğün salonlarının Aksaray’da da yapılmasının zamanı gelmedi mi? 2 Saat için servet isteyen düğün salonu sahiplerinden artık bizleri kurtarın” dediler. (Haber:E.B)

Datakale.Net İnternet ve Bilişim Hizmetleri
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Canavarı Pandemi de DurduramadıÖnceki Haber

Canavarı Pandemi de Durduramadı

Kahvehaneciler Tepkili “Oyun Olmadan Kahveye Kim Gelir”Sonraki Haber

Kahvehaneciler Tepkili “Oyun Olmadan Kah...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar